STOM BEEST!

19-12-2015 14:00

STOM BEEST 

In de vorige blog hadden we het over de beestenboel die momenteel bij Ben in zijn longen huishoud. Daarom moesten we een spuugje per post opsturen naar het ziekenhuis. Deze is weer met veel plezier onderzocht, want de spuugjes van Ben zijn nooit saai. Deze week kregen we hiervan de uitslag, naast 3 bacteriën is helaas ook de gevreesde bacterie pseudomonas aeruginosa gevonden. Hieronder een korte uitleg waarom deze zo vervelend is.

Het opgehoeste slijm (sputum) van een CF patiënt zit vol bacteriën. Voor niet-CF-ers zijn deze bacteriën onschuldig, maar bij andere CF-patiënten kunnen ze soms bijdragen aan ontsteking van de longen. Een beruchte bacterie is de Pseudomonas aeruginosa. In grote hoeveelheden is deze bacterie schadelijk voor de longen van een CF-patiënt. Met antibiotica is de Pseudomonas aeruginosa vaak goed te onderdrukken, maar helaas kunnen deze bacteriën soms ongevoelig (resistent) zijn voor antibiotica. De pseudomonas aeruginosa gaat zich verschuilen en inkapselen in de slijmlaag. Er ontstaat zo een chronische infectie waarbij ook ontstekingscellen aangetrokken worden. Het DNA dat vrijkomt uit dode cellen (bacteriën, luchtwegcellen en ontstekingscellen) ten gronde gegane ontstekingscellen mengt zich in het slijm waardoor het nog taaier wordt.

Zo te lezen dus een stom beest, dat niet veel goeds zal doen. Daarom moet Ben gaan beginnen met het vernevelen van antibiotica. Dit moet 2x per dag gebeuren naast de gewone verneveling die hij al dagelijks doet. Dit moet hij een maand gaan doen en dan moeten we hopen dat de bacterie er dan vandoor is, want anders gaan er andere stappen genomen worden. Wat dat is weten we niet, maar het zal wel iets infuusachtigs zijn. Hopelijk zal het vernevelen met antibiotica zijn ding gaan doen. Dus de komende weken zullen Ben en zijn ouders het een stukkie drukker hebben. 

Gelukkig bestaan er ook zeker nog leuke dingen. Ben heeft nu namelijk vakantie en heeft hij met zijn team de finale van de Europa League gewonnen. Super trots was hij, met zijn enorme beker.

 

Lekker wandelen in het bos.

Sinterklaas wilde Ben nog meenemen naar Spanje, maar dat was toch een vergissing en dus kreeg hij toch nog cadeaus.

 

Ben heeft ook fijn kerst gevierd op school.

En natuurlijk heeft Ben nu lekker vakantie, waarin hij zeker nog wat leuke dingen gaat doen. In elk geval komt zijn grote vriend logeren en gaan ze samen met mama naar de film. Papa heeft ook nog een paar dagen vrij en lekker spelen met Boaz kan ook twee weken lang. En dan nog fijn kerst en oud & nieuw vieren met familie en vrienden. Maar natuurlijk het allerleukste is dat Ben op 2 januari ook nog jarig is, 7 jaar wordt hij dan alweer. Hopelijk wordt het een groot feest!

We wensen jullie via deze weg allemaal een heel fijn, liefdevol, gezond  en gezegende kerst en nieuw jaar.

 

 

 

Terug

Onderwerp: STOM BEEST!

  • Datum: 29-12-2015 Door: Arie Oosterheerd

    Onderwerp: Re:Sterkte

    Ha Ben,
    Weet je dat SIMSON ook een lelijk beest heeft verslagen, een grootte LEEUW.
    Dat deed hij samen met zijn grootste vriend onze Here God.
    Ben jij kan ook samen met deze Here God de vervelende beestjes verslaan.
    Zet hem op Ben en een super vakantie gewenst.

    Reageer

  • Datum: 19-12-2015 Door: ineke vd stoep

    Onderwerp: stom beest

    verdraaid Ben, dat dat nare beest het zo fijn vind in jouw longen! en dan ook nog extra werk in de vakantie!! maar gelukkig heb je vakantie dan heb je er tenminste iets meer tijd voor toch? Hou je taai hoor en geniet van je vakantie. Fijne dagen en ook voor je drukke papa en mama!!

    Reageer

<< 1 | 2

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode