STOM BEEST!

19-12-2015 14:00

STOM BEEST 

In de vorige blog hadden we het over de beestenboel die momenteel bij Ben in zijn longen huishoud. Daarom moesten we een spuugje per post opsturen naar het ziekenhuis. Deze is weer met veel plezier onderzocht, want de spuugjes van Ben zijn nooit saai. Deze week kregen we hiervan de uitslag, naast 3 bacteriën is helaas ook de gevreesde bacterie pseudomonas aeruginosa gevonden. Hieronder een korte uitleg waarom deze zo vervelend is.

Het opgehoeste slijm (sputum) van een CF patiënt zit vol bacteriën. Voor niet-CF-ers zijn deze bacteriën onschuldig, maar bij andere CF-patiënten kunnen ze soms bijdragen aan ontsteking van de longen. Een beruchte bacterie is de Pseudomonas aeruginosa. In grote hoeveelheden is deze bacterie schadelijk voor de longen van een CF-patiënt. Met antibiotica is de Pseudomonas aeruginosa vaak goed te onderdrukken, maar helaas kunnen deze bacteriën soms ongevoelig (resistent) zijn voor antibiotica. De pseudomonas aeruginosa gaat zich verschuilen en inkapselen in de slijmlaag. Er ontstaat zo een chronische infectie waarbij ook ontstekingscellen aangetrokken worden. Het DNA dat vrijkomt uit dode cellen (bacteriën, luchtwegcellen en ontstekingscellen) ten gronde gegane ontstekingscellen mengt zich in het slijm waardoor het nog taaier wordt.

Zo te lezen dus een stom beest, dat niet veel goeds zal doen. Daarom moet Ben gaan beginnen met het vernevelen van antibiotica. Dit moet 2x per dag gebeuren naast de gewone verneveling die hij al dagelijks doet. Dit moet hij een maand gaan doen en dan moeten we hopen dat de bacterie er dan vandoor is, want anders gaan er andere stappen genomen worden. Wat dat is weten we niet, maar het zal wel iets infuusachtigs zijn. Hopelijk zal het vernevelen met antibiotica zijn ding gaan doen. Dus de komende weken zullen Ben en zijn ouders het een stukkie drukker hebben. 

Gelukkig bestaan er ook zeker nog leuke dingen. Ben heeft nu namelijk vakantie en heeft hij met zijn team de finale van de Europa League gewonnen. Super trots was hij, met zijn enorme beker.

 

Lekker wandelen in het bos.

Sinterklaas wilde Ben nog meenemen naar Spanje, maar dat was toch een vergissing en dus kreeg hij toch nog cadeaus.

 

Ben heeft ook fijn kerst gevierd op school.

En natuurlijk heeft Ben nu lekker vakantie, waarin hij zeker nog wat leuke dingen gaat doen. In elk geval komt zijn grote vriend logeren en gaan ze samen met mama naar de film. Papa heeft ook nog een paar dagen vrij en lekker spelen met Boaz kan ook twee weken lang. En dan nog fijn kerst en oud & nieuw vieren met familie en vrienden. Maar natuurlijk het allerleukste is dat Ben op 2 januari ook nog jarig is, 7 jaar wordt hij dan alweer. Hopelijk wordt het een groot feest!

We wensen jullie via deze weg allemaal een heel fijn, liefdevol, gezond  en gezegende kerst en nieuw jaar.

 

 

 

Terug

Onderwerp: STOM BEEST!

 • Datum: 20-12-2015 Door: oma vlinder

  Onderwerp: stom stom stom

  Oeps wat een raar beestje heb je toch.we gaan aan de Here vragen of Hij wil helpen het beestje weg te jagen. Gelukkig heb je vakantie en kan je veel vernevelen. Joh je moet wel veel doen hoor. Hoeveel x moet je nu alles doen. 100 x? Maar er zijn ook fijne digen die je gaat doen kanjer van me.

  Reageer

 • Datum: 20-12-2015 Door: Opa

  Onderwerp: Stom beest...

  Ben, wat heeft die beker grote oren! Gefeliciteerd. Wat vervelend van dat stomme beest. We bidden dat het vernevelen hem zal verjagen. Geniet wel van de vakantie hé! Liefs ons.

  Reageer

 • Datum: 20-12-2015 Door: Bso krijtige leeuwen

  Onderwerp: Kssssssttttt stom beest

  Nou zeg..... hebben we een heel verhaal geschreven, wordt ie maar voor een klein stukje geplaatst:(

  Thijs heeft al heeeeeeeel veel zin om te komen logeren en naar de film te gaan! We zijn de nachtjes al aan het tellen! En dan weer verder met aftellen naar kerst toe. Daar hebben we ook heel veel zin in!
  Nou ben, doe je best met vernevelen! Succes en hopelijk is dat stomme beest snel weg, kssssssttttt!!!!!

  Reageer

 • Datum: 20-12-2015 Door: Bso krijtige leeuwen

  Onderwerp: Ksssstttt stom beest

  Heyyyy Ben! Hopelijk gaat de antibiotica helpen, weg met dat beest

  Reageer

 • Datum: 20-12-2015 Door: Frans, Willeke, Juliët

  Onderwerp: Kampioen!!!

  WoW wat gaaf dat je de Europa league gewonnen hebt! KAMPIOEN!!!!!!!!! Jullie hebben vast hard gejuicht.

  Veel plezier met alle leuke dingen die je gaat doen in de vakantie. Wij zien je weer met kerst! Hopelijk dat je in het nieuwe jaar van dat stomme beestje af bent.

  Xx van ons

  Reageer

 • Datum: 19-12-2015 Door: Liesbeth Schouten

  Onderwerp: há die Ben !!

  ..... da's balen Ben dat je extra vaak moet vernevelen ! Gelukkig maar dat je er al héél goed in bent !!
  Succes hoor en veel plezier in de vakantie !!

  Reageer

 • Datum: 19-12-2015 Door: Aro

  Onderwerp: Fijne vakantie

  Hey Ben,

  Wat een stom beest inderdaad, Mijn zoontje heeft het ook hetzelfde beest in zijn longen. Langer dan 4 weken. tegen ons is gezegd dat we moetesen afwachten, Aro is nu nog 3 dus ...
  Maar ik wens je een hele fijne vakantie

  Reageer

 • Datum: 19-12-2015 Door: Annet Breugem

  Onderwerp: Stom beest

  He Ben, wat een verhaal weer. Ik werk bij een dierenarts en daar hebben ze alleen maar leuke beesten. Nou ja niet allemaal, er zitten ook heel vervelende hondjes en katjes bij hoor. Maar dat beestje van jou is ook stom! Daarom wens ik je veel succes met al het extra vernevelen, zodat dat stomme beestje hopelijk weg gaat.
  En ik wens je een hele leuke vakantie. Lekker naar de film, joepie!! Das leuk! Veel plezier en natuurlijk voor jou en je familie een hele mooie kerst toegewenst!
  Groetjes van Annet

  Reageer

 • Datum: 19-12-2015 Door: Bianca

  Onderwerp: zeker een stom beest

  hey Ben en ouders

  zeker weten een stombeest en moet dus ook snel wegwezen want dit willen we niet.
  maar ook een hoop leuke dingen en inderdaad een hele mooie grote beker!!
  ik mag dan ook zeggen Ben en zijn team spelers zijn toppertjes!!

  natuurlijk jullie allen hele fijne en liefdevolle feestdagen
  dikke kroel !!
  liefs Bianca

  Reageer

 • Datum: 19-12-2015 Door: Willemieke

  Onderwerp: Sterkte

  Hoi ben, heel veel sterkte gewenst! En een fijne vakantie.

  Groetjes Willemieke

  Reageer

1 | 2 >>

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode