Goed Nieuws

19-02-2016 21:06

Vandaag moesten we weer op het matje komen in het ziekenhuis. Om te kijken of de medicijnen hun werk hebben gedaan. Het laatste contact dat we met het ziekenhuis hadden was het telefoontje dat de CT-scan geen goed beeld gaf en dat hij daarom zijn pillengebruik moest gaan uitbreiden. Het zou vandaag dus wel een beetje spannend worden, want hoe zou hij er voor staan vandaag.....

Hilde had een halve dag vrij genomen, zodat we samen naar het ziekenhuis konden gaan, want we hadden wel het een en ander te bespreken met de arts. Alleen werd Boaz van de week ziek en daarom zouden we vrijdagmiddag bekijken wie er dan met Ben mee zou gaan. Nou dat werd uiteindelijk een makkelijke keuze, want om 11 uur belde Hilde dat ze ziek naar huis zou komen en ik dus met Ben mee mocht.

Vlak na de schoolpauze ben ik Ben gaan halen en zijn we met een mooi rapport op zak samen naar het ziekenhuis vertrokken. Daar aangekomen ging het allemaal heel snel. Ben kon gelijk longfunctie blazen, wat hij weer heel goed deed! Vervolgens moesten we nog even aangeven dat er een longfoto gemaakt moest worden. De verpleegkundige dacht dat dit dan na het gesprek met de arts zou moeten gaan gebeuren….. Maar gelukkig was het goed geregeld en konden we gelijk door. Even een paar foto’s en terug naar boven. 

Teruggekomen op de poli werden we weer in een kamer gezet om te wachten. Maar ook nu duurde het niet lang en als snel stond daar opeens Ben zijn eigen arts, Dokter Janssens. Het bericht dat we graag haar wilden zien en spreken was blijkbaar goed doorgekomen, want ze wilde Ben graag zelf zien. 

Er was gelijk goed nieuws, want de longfunctie was 115%, wat toch best goed is. En ook de longfoto was goed gelukt en liet geen grote afwijkingen meer zien. De dokter liet de CT-scan van het groot onderzoek ook nog even zien en daar bleken inderdaad een paar grote plekken met slijm te zitten. De antibiotica heeft zijn werk dus goed gedaan. Alleen toen….. hoe nu verder, want het is toch wel erg frustrerend dat het goed lijkt te gaan en dat dit dan uiteindelijk toch niet zo is. Dit blijft toch een lastig punt, want de arts weet het dan ook niet zo goed. Omdat ze vindt dat wij er alles aan doen en niet zo snel iets zou kunnen verzinnen wat anders/beter kan. Ben is gewoon erg vatbaar voor ontstekingen. De dokter nam goed de tijd voor ons en we hebben dan ook wel het een en ander kunnen bespreken. Voor nu hebben we er voor gekozen om een van de twee antibiotica ’s als onderhoud door te slikken en afscheid te nemen van de oranje plas. We zullen het dus weer moeten doen met de gele ochtend urine..... Dan kunnen we niet meer zien wie er over de rand heeft geplast ;).

Verder hebben we de arts er van kunnen overtuigen om een van Ben zijn andere vaste pillen ook even te stoppen. Dan kunnen we kijken of het nog wel nuttig is dat hij die gebruikt. Je kunt een kind namelijk wel vol met pillen stoppen, maar het moet ook wel nuttig zijn. Dus hopen en bidden we dat het nu een tijdlang goed mag blijven gaan. Bij de volgende afspraak in maart zullen we een datum prikken voor de halfjaarlijkse infuuskuur. Die blijft voorlopig nog wel 2x per jaar staan.

Ben heeft nu vakantie en morgen worden we geïnterviewd door de plaatselijke krant samen met grote vriend Thijs en zijn papa. Waarom? Hou de krant en je e-mail in de gaten!

Nu gaan we eerst maar allemaal weer eens beter worden in ziekenhuis de Zonnebaars.  

Doei

Terug

Onderwerp: Goed Nieuws

  • Datum: 19-02-2016 Door: Anna Marie

    Onderwerp: FIJN

    Moi moi Ben en papa Hilbert, fijn te kunnen lezen dat er verbetering te zien was. Hopelijk ook te merken voor jou Ben!! Wel jammer van je oranje piesje...
    Een heel fijne vakantie en laat ons ajb ook weten waarom je in de krant staat. Dan ben je straks een BN-er denk ik ;) Super gaaf om die in de familie te hebben!!
    Beterschap voor mama Hilde en Boaz. Sterkte broeder Ben en broeder Hilbert met de verzorging van de zieken!!
    Lieve groetjes vanuit het hoge Noorden.

    Reageer

  • Datum: 19-02-2016 Door: Ina uit Dalfsen

    Onderwerp: ...en nu lekker vakantie!

    Fijn hoor! Dit heb je weer mooi gehad!
    Nu lekker vakantie vieren!
    Ben ook ërg benieuwd naar het interview!

    Reageer

  • Datum: 19-02-2016 Door: Jan en Lia

    Onderwerp: Ben

    Ben we kunnen ons voortellen met de goede berichten en de 115%. We hopen en bidden dat het goed gaat met de ingeslagen weg. Een goede vakantie en de groeten aan de anderen.

    Reageer

  • Datum: 19-02-2016 Door: Oma Gera

    Onderwerp: Hiep hoi

    Je bent en blijft een kanjer!

    Reageer

<< 1 | 2

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode