Goed Nieuws

19-02-2016 21:06

Vandaag moesten we weer op het matje komen in het ziekenhuis. Om te kijken of de medicijnen hun werk hebben gedaan. Het laatste contact dat we met het ziekenhuis hadden was het telefoontje dat de CT-scan geen goed beeld gaf en dat hij daarom zijn pillengebruik moest gaan uitbreiden. Het zou vandaag dus wel een beetje spannend worden, want hoe zou hij er voor staan vandaag.....

Hilde had een halve dag vrij genomen, zodat we samen naar het ziekenhuis konden gaan, want we hadden wel het een en ander te bespreken met de arts. Alleen werd Boaz van de week ziek en daarom zouden we vrijdagmiddag bekijken wie er dan met Ben mee zou gaan. Nou dat werd uiteindelijk een makkelijke keuze, want om 11 uur belde Hilde dat ze ziek naar huis zou komen en ik dus met Ben mee mocht.

Vlak na de schoolpauze ben ik Ben gaan halen en zijn we met een mooi rapport op zak samen naar het ziekenhuis vertrokken. Daar aangekomen ging het allemaal heel snel. Ben kon gelijk longfunctie blazen, wat hij weer heel goed deed! Vervolgens moesten we nog even aangeven dat er een longfoto gemaakt moest worden. De verpleegkundige dacht dat dit dan na het gesprek met de arts zou moeten gaan gebeuren….. Maar gelukkig was het goed geregeld en konden we gelijk door. Even een paar foto’s en terug naar boven. 

Teruggekomen op de poli werden we weer in een kamer gezet om te wachten. Maar ook nu duurde het niet lang en als snel stond daar opeens Ben zijn eigen arts, Dokter Janssens. Het bericht dat we graag haar wilden zien en spreken was blijkbaar goed doorgekomen, want ze wilde Ben graag zelf zien. 

Er was gelijk goed nieuws, want de longfunctie was 115%, wat toch best goed is. En ook de longfoto was goed gelukt en liet geen grote afwijkingen meer zien. De dokter liet de CT-scan van het groot onderzoek ook nog even zien en daar bleken inderdaad een paar grote plekken met slijm te zitten. De antibiotica heeft zijn werk dus goed gedaan. Alleen toen….. hoe nu verder, want het is toch wel erg frustrerend dat het goed lijkt te gaan en dat dit dan uiteindelijk toch niet zo is. Dit blijft toch een lastig punt, want de arts weet het dan ook niet zo goed. Omdat ze vindt dat wij er alles aan doen en niet zo snel iets zou kunnen verzinnen wat anders/beter kan. Ben is gewoon erg vatbaar voor ontstekingen. De dokter nam goed de tijd voor ons en we hebben dan ook wel het een en ander kunnen bespreken. Voor nu hebben we er voor gekozen om een van de twee antibiotica ’s als onderhoud door te slikken en afscheid te nemen van de oranje plas. We zullen het dus weer moeten doen met de gele ochtend urine..... Dan kunnen we niet meer zien wie er over de rand heeft geplast ;).

Verder hebben we de arts er van kunnen overtuigen om een van Ben zijn andere vaste pillen ook even te stoppen. Dan kunnen we kijken of het nog wel nuttig is dat hij die gebruikt. Je kunt een kind namelijk wel vol met pillen stoppen, maar het moet ook wel nuttig zijn. Dus hopen en bidden we dat het nu een tijdlang goed mag blijven gaan. Bij de volgende afspraak in maart zullen we een datum prikken voor de halfjaarlijkse infuuskuur. Die blijft voorlopig nog wel 2x per jaar staan.

Ben heeft nu vakantie en morgen worden we geïnterviewd door de plaatselijke krant samen met grote vriend Thijs en zijn papa. Waarom? Hou de krant en je e-mail in de gaten!

Nu gaan we eerst maar allemaal weer eens beter worden in ziekenhuis de Zonnebaars.  

Doei

Terug

Onderwerp: Goed Nieuws

 • Datum: 21-02-2016 Door: Marian

  Onderwerp: onderzoek

  Jij bent gewoon een superman zeg, jij bent een kanjer, je mag trots zijn op jezelf ben, en nu mama maar een keer verwennen he

  Reageer

 • Datum: 21-02-2016 Door: Yvette

  Onderwerp: Kanjer

  Hoi Ben, wat een goede uitslag! Wens mama en Boaz beterschap. Fijne vakantie!

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: Hanneke

  Onderwerp: Wat fijn

  Wat fijn dat de uitslag zo goed is, en ik vind je zo dapper

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: Barbara Hemerik

  Onderwerp: Goed nieuws

  Wat een super goed nieuws Ben!!! Fijn dat die pillen z'n werk hebben gedaan en er gelukkig weer eens goed nieuws is. Nu moeten Boaz en mama nog beter worden en kunnen jullie lekker vakantie gaan vieren!! Wens mama maar beterschap!! Lieve groetjes

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: Gerben

  Onderwerp: Goed bezig en lekker vakantie!!

  Ben, je hebt het weer prima gedaan! Nu lekker mama en Boaz verzorgen same met papa. En lekker vakantie vieren!!

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: Tante Ilse

  Onderwerp: gefeliciteerd

  Eindelijk weer een keer goed nieuws! Dat is wel een felicitatie waard. Maar dat nu Mama en Boaz ziek zijn, dat is niet zo'n leuk nieuws. Gauw beter worden hoor.
  En zet m op met het interview!

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: Bianca

  Onderwerp: super!

  hey Ben en natuurlijk ook papa,mama en Boaz,
  super goed dat het beter gaat....
  alleen tja wie heeft er nu over die rand geplast????
  wel jammer dat nu ook Boaz en mama thuis ziek zijn hopelijk ook snel opknappen en kan de vakantie beginnen.
  Ben hopelijk blijft het zonder al die extra pillen beter gaan.
  je bent en blijft een toppertje!!

  liefs Bianca

  Reageer

 • Datum: 20-02-2016 Door: bso de Krijtige Leeuwen

  Onderwerp: yeahhhh

  Wat een goed nieuws, Ben!
  En nu samen met je grote vriend en de papa's op de foto voor in de krant. Super stoer! Thijs vindt het wel een beetje spannend :)

  Dikke knuffel van ons

  Reageer

 • Datum: 19-02-2016 Door: Rianne Loeve

  Onderwerp: Fijne vakantie!!

  Wat fijn dat al die pillen hun werk hebben gedaan Ben!! Nu lekker vakantie vieren en hopelijk knapt mama snel op om leuke dingen te gaan doen met jullie. (beterschap Hil!) Groetjes!!

  Reageer

 • Datum: 19-02-2016 Door: Liesbeth

  Onderwerp: blij !!

  ...goed nieuws Ben, super fijn !
  En morgen het interview, spannend hoor, succes allemaal !
  & beterschap voor Mams & Boaz :)

  Reageer

1 | 2 >>

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode