Broederliefde en CF

31-05-2020 11:49

Na de vorige blog van 23 maart heeft Ben verschillende antibioticakuren gehad zowel in tabletvorm, als in vernevelvorm. Ondanks al deze antibioticum ging zijn longfunctie toch steeds verder achteruit. Ben hoest veel en heeft veel last van het vieze slijm, ook is hij daarbij nog eens flink verkouden geweest. Daarnaast is Ben veel moe en heeft het soms erg koud, terwijl dat het dan niet is. Kortom Ben voelt zich echt niet lekker en is helaas ook wat afgevallen in gewicht. Afgelopen week is er weer een longfunctie gedaan en ook weer bloed afgenomen. Helaas was de longfunctie nog weer verder verslechterd. In het sputum blijven er verschillende bacteriën gekweekt worden (stenotrophomonas, saphylococ aureus en de zeer vervelende mycobacterie Avium). Uit het bloed blijkt nu ook dat de ABPA (allergische bronchopulmonale aspergillose) weer opspeelt.

Conclusie is dat er wat aan moet gaan gebeuren. Daarom is er een plan gemaakt. Er is een CT scan van de longen gemaakt, waarvan de arts zei dat deze schrikbarend slecht is. Ben wordt daarom op 8 juni opgenomen in het ziekenhuis voor tenminste 3 dagen. Hij gaat dan onder narcose voor bronchoscopie waarbij ze zijn longen schoon zullen spoelen en ook medicatie tegen de schimmel achter zullen laten. Ben krijgt dan ook een picc-lijn of centrale lijn om via de bloedbaan antibiotica en prednison te krijgen. De prednison is voor de ABPA. Dit willen ze dit keer gaan behandelen met prednison via een 3 daagse infuuskuur. Deze keus is gemaakt omdat Ben veel bijwerkingen heeft van de prednison tabletten met name voor de bijnierschors. Het is de bedoeling dat deze infuuskuur van 3 dagen, bij goed effect voorlopig maandelijks herhaald gaat worden. Een heftige behandeling ook omdat Ben super lastig te prikken is.

Na de 2 weken antibiotica via het infuus, waarvan tenminste drie dagen in het ziekenhuis en de rest thuis, is het plan om ook de mycobacterie te gaan behandelen. Dit is een zware kuur antibiotica, die bestaat uit 3 verschillende tabletten. Nadeel van deze medicatie is dat het langdurig (denk aan maanden tot wel een jaar) gebruikt moet worden en dat het toxisch is, in de zin van slecht voor nieren en lever. Hiervoor zal er waarschijnlijk ook regelmatig controle nodig zijn.

Al met al dus zeer intensieve behandelingen. We hopen dat de behandelingen, eindelijk weer eens de gewenste effecten gaan geven en dat Ben zich vooral beter gaat voelen. Zodat hij weer een tijd wat minder medicatie nodig heeft en meer “gewoon” kan zijn. Want het is erg vervelend om te zien dat hij zich niet lekker voelt lichamelijk en daardoor ook psychisch het soms lastig heeft (ook hier gaan we mee aan de slag).

Ook voor broer Boaz is het moeilijk, ook hij beseft steeds meer dat Ben ‘ziek’ is. Ben en Boaz zijn echte maatjes, doen veel samen. Boaz zal zijn broer ook zeker gaan missen. Daarnaast zullen papa en mama elkaar ook steeds op moeten splitsen. We willen Boaz niet vergeten in het geven van liefde en aandacht. We hopen dat jullie ook aan hem willen denken.

Deze berichten doen ons weer beseffen dat CF echt een klote ziekte is. Dat een hoop extra zorgen met zicht mee brengt. Wij gaan er samen weer tegen aan. We zijn blij dat we naast de CF ook veel mooie dingen met elkaar kunnen doen en beleven. Wij vinden het belangrijk om dit samen te doen, want er is meer dan CF.

Het is inmiddels een aardig medisch verhaal geworden. Je kunt ons altijd om uitleg vragen. Als het lukt en we vinden het nodig, dan houden we jullie op de hoogte.

Liefs,

Hip&Hil en Ben en Boaz

 

Terug

Onderwerp: Broederliefde en CF

  • Datum: 02-06-2020 Door: Ineke

    Onderwerp: Ben

    Woh, wat een verhaal, wat heftig. Voor jullie alle vier; elk op een andere manier hebben jullie hiermee te dealen. Veel sterkte toegewenst, ook wij bidden voor jullie.

    Reageer

  • Datum: 02-06-2020 Door: Liesbeth Schouten

    Onderwerp: ~ ~ ~ ~ ~

    ....Wij bidden voor jullie lieverds, hou vol hoor !!

    P&L CMC

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Ina Smit

    Onderwerp: ♥️

    Een arm om jullie heen
    Zo belangrijk
    Als je de juiste woorden niet kan vinden
    Ik ben er stil van
    Wat een heftig bericht
    Die arm om jullie heen
    Niet helemaal alleen
    Op naar het lichtpuntje
    Op naar het goede
    Ben, lieve Ben, je kan het!
    Alle liefde van je lieve broer, mama en papa, die er voor je zijn ♥️
    Lieve Ben, je kan het, jij bent zo'n sterk ventje
    Heel heel veel kracht en liefde van mij
    Ik denk aan jullie
    Dikke knuffel van de meegestuurde jongen, jouw steunende vol liefde en coaching beer

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Hanneke

    Onderwerp: Broederliefde

    Lieve familie,
    Kwordt er stil van, wens jullie heel veel kracht. En wow wat een mooi stel jongens zijn Ben en Boaz xxxx

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: LORETTE Uiterloo

    Onderwerp: Re:Broederliefde

    Ahh wat naar wat ik allemaal vernomen heb,kop op we geven niet op.
    Ik hoop dat hij door de behandelingen, er weer bovenop mag komen en bovenal goed aansterken zodat hij weer samen met Boaz en zijn vrienden kan spelen.
    Voor papa en mama weet dat ik aan jullie denk en voor het gezin bid

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Willemieke

    Onderwerp: Lieve mensen

    Lieve mensen,

    Wat een vervelende berichten. Heel veel liefde en sterkte! En voor de komende tijd sterkte met opname en traject erna.

    Veel liefs Willemieke

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Sandra van der Lans

    Onderwerp: ♥️

    Nooit zonder zorgen ....
    Ik wens jullie veel kracht en liefde om dit nieuwe traject weer aan te kunnen.

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Gera

    Onderwerp: Sterkte voor jullie 4

    Ik ben er stil van, wat vraagt dit veel van jullie allemaal. We blijven voor jullie bidden!

    Veel liefs voor jullie 4

    Reageer

  • Datum: 01-06-2020 Door: Katie Buist

    Onderwerp: ♥️

    We bidden voor jullie. Wat erg allemaal :(

    Reageer

  • Datum: 31-05-2020 Door: Hermien van den Engel

    Onderwerp: Ben

    Wat raakt me dit.
    Wat moet ik zeggen:
    Ik denk aan jullie, we bidden samen op school voor en met hem en ik weet alleen dit: Vader was bij hem en jullie, is erbij en zal er ook morgen bij zijn!

    Reageer

1 | 2 | 3 | 4 >>

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode