Ziekenhuis opname april 2018

13-04-2018 19:04

Maandag na de bronchoscopie en plaatsen van de lijn hadden we even tijd nodig om alles te laten bezinken. Al gauw werd duidelijk dat Ben met deze lijn wel naar huis zou kunnen. Het vervelende is dat we deze centraal veneuze lijn op deze plek nog een poos hadden willen uitstellen. Dit omdat Ben waarschijnlijk in de toekomst nog vaker lijnen moet krijgen. Om niet alle aders nu al te verpesten was het beter geweest dat het een lijn in arm was geworden. Maar dat was duidelijk niet gelukt. Ben heeft het aantal prikgaten in z’n arm geteld en kwam op 11!!!

Maandagnacht had Ben koorts ten gevolge van de bronchoscopie en heeft hij ‘s nachts ook zuurstof nodig gehad omdat zijn saturatie regelmatig te laag was. Gelukkig was dit de volgende ochtend niet meer nodig. Ben was wel erg moe van de slechte nacht. Ben voelde zich dinsdags nog erg misselijk en ook had hij last van de extra infusen die ze voor de zekerheid geprikt hadden.  Hierdoor voelde hij zich beperkt en durfde zijn armen niet goed te bewegen. Deze hebben we er maar uit laten halen… want we hadden nu toch een goede toegangsweg voor antibiotica.  Ter afleiding is Ben dinsdagmorgen naar school geweest in het ziekenhuis, een volle klas hoor met 1 juf en 1 leerling. Ook was Mad Science in het ziekenhuis, dus daar kon hij nog naar coole proefjes kijken en zelf slijm en een regenboogbuisje maken. Maar hierna was Ben nog steeds niet lekker, eten lukte niet en toen is hij maar in slaap gevallen. Dit hielp gelukkig wel en na het verkwikkende middagdutje kon hij met papa even lekker op de Playstation voetballen.

We merken aan Ben dat hij steeds beter aan kan geven waar hij bang voor is. Doorspuiten van de lijn blijft hij spannend vinden omdat hij bang is dat het zeer gaat doen. Deze ervaringen heeft hij onthouden van alle vorige keren. Ook douchen met ineens zo’n andere lijn is spannend. Zo spannend zelfs dat mama Ben niet mocht helpen met douchen, maar dat een verpleegkundige van de afdeling dit moest doen.  Helemaal goed natuurlijk als hij zo weer wat vertrouwen kan terug winnen.

Dinsdagavond hebben we met z’n allen gezellig Mac Donalds gegeten met elkaar op Ben zijn kamer. De volgende dag, woensdag voelde Ben zich een stuk beter. Ben moet 3x per dag oefeningen doen om het slijm dat ze losgemaakt hebben tijdens de bronchoscopie  eruit te halen. De fysiotherapeut komt, daarvoor langs en papa en mama helpen Ben hier ook bij. Woensdag morgen is Ben weer even naar school geweest in het ziekenhuis.  En daarna is Ben ingemaakt met Rummikub door mama. ’s Middags was er afleiding in de vorm van bezoek . Tijdens het bezoek mocht Ben even van zijn infuus afgekoppeld worden en sporten met de fysio. Verder waren Mickey en Minnie Mouse in het ziekenhuis die lief naar Ben en Marlou zwaaide en ook nog op de foto wilde met ze. Daarna mocht Ben nog even met z’n lange oom voetballen op de Playstation. Spannende wedstijden waren het en zo een goede manier  om de tijd te doden tot 18 uur. Want dan zou Ben op het thuisinfuus worden aangesloten om hierna het ziekenhuis met lijn en antibiotica te mogen verlaten.  Papa kwam samen met Boaz ons halen. Waarna we een heerlijke maaltijd bij oma mochten eten. En zo waren we weer samen als 1 gezinnetje heerlijk in ons eigen bedje.

Wel moest mama nog even met spoed op zoek naar een kogger, dat is een soort klem waar je in geval van nood het infuus mee kan afklemmen.  Mocht de lijn om 1 of andere reden kapot gaan dan is het belangrijk dat de lijn afgesloten wordt anders blijft er bloed uit stromen.  Deze waren we vergeten mee te nemen uit het ziekenhuis. Mama dacht dat ze er nog wel één thuis had maar dat was niet zo. Gelukkig wonen er in de buurt veel collega’s en er was er eentje die thuis nog een kogger had liggen. Dus dat was ook weer op gelost.

Deze week blijft Ben nog thuis om bij te komen van de narcose, maar ook om dagelijks naar de fysio te gaan om het slijm eruit te werken. Drie keer per dag moet dit voorlopig gebeuren. ’s Avonds komt er iemand van de thuiszorg om ons te helpen met het verzorgen van de centrale lijn en de antibioticacassettes te wisselen en maandag horen we de uitslag van de kweek die is afgenomen van al het sputum dat ze vonden. Dan kunnen ze ook zien of de antibiotica die hij nu krijgt de goede is of dat het een andere moet worden. Donderdag moeten we dan weer langskomen in het ziekenhuis om longfunctie te blazen en langs longarts te gaan. Die week erna hopen we dat de kuur zijn werk gedaan heeft en dat de lijn eruit mag en we weer met ons normale leven verder kunnen gaan. Het kost toch altijd een hoop geregel en aanpassingsvermogen met werk en thuis.  Gelukkig hebben we veel behulpzame mensen om ons heen die zo nodig kunnen helpen en bijspringen.

Terug

Onderwerp: Ziekenhuis opname april 2018

  • Datum: 14-04-2018 Door: Ina

    Onderwerp: Situatie

    Wat een bij-God-geklaagde situatie.

    Ook bijzonder hoe Hij Ben en jullie er weer doorheen heeft geholpen.

    Toch snap ik er niks van.

    Reageer

  • Datum: 16-04-2018 Door: Wesley

    Onderwerp: Re:Situatie

    Lieve Zonnebaarsjes,
    Ik leef met jullie mee en heb geweldig respect hoe Ben en jullie allen hiermee omgaan!
    Dikke knuf van zuster Wesley

    Reageer

  • Datum: 14-04-2018 Door: Ellen(oud collega) mama

    Onderwerp: Oh oh wat een moed en geduld

    Als ik weer lees wat jullie alweer hebben doorstaan en meegemaakt? Om boos en moe van te worden. Maar jullie Zijn zulke kanjers en mag je zo trots zijn hoe je dit allemaal weer hebt gedaan en jullie dit allemaal weer voor elkaar krijgen. Alles in goede banen lijden met een nieuwe baan ook voor mama! Houdt de moed erin en jullie gaan er gewoon wer voor! Trots

    Reageer

  • Datum: 14-04-2018 Door: Marian metselaar

    Onderwerp: Super boy

    Jeetje Ben,papa,mama en Boa's,
    Wat maken jullie toch veel mee zeg!
    Gelukkig weer thuis,dat is toch het allerfijnste!
    Goed blijven oefenen op de Play station Ben,dan ben je straks de allerbeste,

    Reageer

  • Datum: 13-04-2018 Door: Fenneke

    Onderwerp: Kanjers

    Of was die lange toch je vader....
    Jammer dat je won met paaltjesvoetbal.
    Maar we zijn trots op jou en je papa en mama.
    Marlou vond het weer heel gezellig.
    Jammer dat mama niet in het verhaal vertelde van het achtervolgen van de dokter
    Hoop dat je snel weer naar school kan, met of zonder infuus

    Reageer

  • Datum: 13-04-2018 Door: Tante Ilse

    Onderwerp: Trots

    Hier een trotse tante. Ben wat super knap van je. Dat je al zo goed kan zeggen wat je spannend vind. En je grenzen verteld. En hoe jij wil dat het gebeurt. Ga zo door!
    Ook een trotse zus. Dat jullie de grenzen van Ben ook respecteren. We blijven bidden om kracht voor jullie. Love you

    Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode