Ziekenhuis de Zonnebaars gesloten of nog open?

21-04-2015 19:14

En toen was het alweer dinsdag…

Afgelopen week hebben we heel erg genoten van het mooie weer en van het rustig aan doen. We zijn naar de training van Feyenoord , strand en een wedstrijd van  Feyenoord geweest. Verder ook heerlijk thuis gebleven, wat speeltuintjes bezocht en genoten van het mooie weer.

                

Met Ben bleef het goed gaan. De lijn zat prima en het verwisselen van de cassette ging bijna als vanzelf. Je zou bijna vergeten dat CF een heel vervelende ziekte is…

Boaz had het woord ziekenhuis ook goed begrepen en dacht laat ik maar koorts krijgen. Nu een week later zijn we achter de oorzaak want vandaag ontdekten we een vies loop oor. Blijkbaar vonden de mannen het nodig om vertroeteld te worden door een hele leuke en lieve zuster. Want zelfs Hip heeft sinds zondagavond koorts en dan niet zo’n beetje maar gelijk tot over de 40 graden.  

Maar vandaag was het weer dinsdag en tijd voor een controle. Ben snapte al goed dat waarschijnlijk zijn infuus er uit zou mogen. Het leukste hieraan vind hij dat hij dan weer naar de grote speeltuin kan en weer mag voetballen en school is ook best leuk. Maar Ben was toch ook een beetje zenuwachtig. Want zijn infuus moest er dan ook uit en dat vind Ben altijd best spannend.  Daarom had hij gisteravond het idee dat hij moest spugen en vanmorgen heeft hij in het ziekenhuis 2x de wc volgemaakt ;).

Dit keer was Ben alleen met mama. Eerst mocht Ben weer longfunctie blazen.  Deze was ongeveer hetzelfde als de vorige keer. Maar zijn longen klonken goed schoon. Dus misschien is het wel een verkoudheidje dat er aan zit te komen.  Daarom moet Ben dagelijks zijn neusspoelen met een Rhinohoorn. En krijgt hij nog een antibioticakuur  van tabletten om dan hopelijk een poos stabiel te blijven.  Mocht het zo goed blijven gaan dan begin juli weer gewoon voor controle.  Anders moeten we eerder contact opnemen.

Na lang op de dokter gewacht te hebben en fijn nieuws over het infuus te krijgen was het dan zo ver om de lijn uit zijn arm te halen.  De CF verpleegkundigen gingen dit doen. Ben werd wat stilletjes en zijn spanning-zweet-neusje deed het ook weer. De anesthesie had het infuus echt goed vastgemaakt dus het moeilijkste was dan ook wel de pleisters etc. los te halen. De lijn zelf eruit halen was eigenlijk zo gepiept…best gek om te zien dat er dan nog 30 cm lijn uit zo’n lijfje komt.  Ben zijn temperatuur was inmiddels goed gestegen… maar verder gaf hij geen kik. Super trotse mama en ook de CF verpleegkundigen waren trots en Ben mocht van hen een kadootje uit kiezen. Van mama kreeg Ben een ijsje om even bij te komen. Maar daarna moesten we toch snel weer richting Bergschenhoek want Ben wilde erg graag naar school.

Nog wat onwennig met zijn weer vrije arm direct door naar school, want daar waren de koningsspelen voor de kleuters bezig.  Gelukkig kon Ben daar nu ook nog wat van meemaken. Ben is helemaal blij dat hij weer alles mag doen. Wij als ouders zijn ontzettend dankbaar dat het zo voorspoedig is verlopen. En ook dat Ben goed is opgeknapt. We hopen dan ook dat Ben weer een tijd stabiel mag blijven. We danken  God dat Hij ons iedere keer weer kracht geeft om met deze ziekte en wat daarbij hoort om te kunnen gaan.

Hopelijk knappen de andere patiënten van ziekenhuis de Zonnebaars ook goed op, zodat het voorlopig weer dicht kan. Bedankt weer iedereen voor  het meeleven en de bemoediging via welke weg dan ook. 

Terug

Onderwerp: Ziekenhuis de Zonnebaars gesloten of nog open?

 • Datum: 01-05-2015 Door: Marian

  Onderwerp: Ijsje

  Hoi ben,
  Super leuk dat je infuus er uit mocht,en knap dat jij het helemaal niet erg vond.
  Gelukkig kon je snel naar school daarna,maar eerst moest het ijsje op he,en het was zeker geen kleintje haha
  Groetjes marian

  Reageer

 • Datum: 21-04-2015 Door: Mirjam

  Onderwerp: Ben

  Kanjers!! Leuk dat we jullie vandaag in de Kievit zagen!!
  Beterschap voor papa.

  Reageer

 • Datum: 21-04-2015 Door: Oma Vlinder

  Onderwerp: Geen spelletjes meer

  Hallo Ben, fijn dat de lijn er weer uit is. Nu kom ik niet meer elke dag een spelletje doen hoor. Ga maar lekker spelen en leren op school kanjer. Doei.

  Reageer

 • Datum: 22-04-2015 Door: Lorette UITERLOO

  Onderwerp: Goed zo

  Wat een moedige mama en papa leuk hoe jullie ons zo op de hoogte houden over jullie Ben. Blij te mogen lezen dat alles zo goed als kon is verlopen en dat.Ben nu.weer.met alles.mee kan doen zowel thuis en op school. hopen dat de verkoudheid weg.blijft zodat hij straks ook van de komende de vakantie kan genieten.

  Grt lorette

  Reageer

 • Datum: 21-04-2015 Door: Barbara

  Onderwerp: Ben

  Wat een goed nieuws! Kanjer!! Geniet weer lekker van school en het voetbal!!

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode