Vakantietijd en CF

22-08-2016 21:45

Daar zijn we weer… het is een poosje stil geweest op de site maar ondanks dat hebben we ons toch goed vermaakt de afgelopen tijd.  Natuurlijk omdat Ben vakantie had. Maar ook omdat we elke 2 weken in het ziekenhuis zijn geweest met Ben.

Ben moest regelmatig gecontroleerd worden in verband met het Prednison en Itraconazol gebruik. Dit gebruikt hij vanwege een schimmel in de longen en een allergische reactie daarop. Dus hadden we elke 2 weken in de vakantie een gezellig uitje naar het ziekenhuis gepland staan.  Tijdens deze afspraken moest hij standaard longfunctie  blazen en bloed laten prikken. 

       

Gelukkig mocht Ben aan het begin van de vakantie al afbouwen met de prednison en tijdens onze vakantie zelfs helemaal stoppen, omdat Ben zijn longfunctie zo goed als stabiel is gebleven.  Dat was maar goed ook want Ben zijn hoofd ontplofte bijna, zo erg was deze opgeblazen. Nog steeds is dit wel het geval maar gelukkig lang niet zo erg meer als een paar weken terug. Ben had er verder niet zo heel last van, maar zijn broeken aandoen was wel wat lastiger want zijn buik groeide ook wel mee.

Ook vandaag op zijn 1e schooldag in groep 4 moest Ben zich weer melden in het ziekenhuis. Gelukkig bleek alles ondanks de gestopte prednison wel stabiel gebleven. De bloedwaardes gaven aan dat de allergische reactie op de schimmel wel gedaald was, de waarde van de schimmel zelf was ongeveer gelijk gebleven. Daarom gaat Ben nog een poosje door met de capsules Itraconazol, in elk geval tot oktober. Dus Ben blijft ontbijten met een glaasje cola, want dat helpt het pilletje nog harder te werken. Vandaag moest er toch ook nog wel bloed geprikt worden om te kijken hoe het er nu voor staat. Die uitslag wachten we nog even af. Maar gelukkig hoeft Ben nu pas eind september weer terug te komen. 

Dit is wel fijn want dan hoeft Ben niets te missen van school en de voetbal. Want het is toch wel vervelend als je op de 1e dag al eerder weg moet van school. En Ben mag nu 2 keer in de week gaan trainen dus hij heeft zijn tijd hard nodig. En zaterdag staat zijn eerste officiële wedstrijd op het programma, dus dat is wel spannend. (hiervoor heeft hij altijd onderling gevoetbald)

Ben heeft ondanks de ziekenhuisbezoekjes wel een fijne vakantietijd gehad , zie de foto’s!

  

Terug

Onderwerp: Vakantietijd en CF

 • Datum: 27-08-2016 Door: Gerben

  Onderwerp: ontbijt met cola

  Ben, wat zijn we toch trots op jou!! Ik weet dat je de eerste wedstrijd hebt gewonnen met 9-0!! Wat een mooie prestatie. Zelfs twee keer gescoord. Ik ben ook wel een beetje jaloers. Ontbijten met cola!!! Dat wil toch iedereen!! Blijf lekker trainen en hou je longfunctie zo hoog mogelijk!!

  Reageer

 • Datum: 26-08-2016 Door: Oma Vlinder

  Onderwerp: Stoer

  Ik vind je een stoere kerel Ben. Ziekenhuis, vakantie, school, ziekenhuis, voetballen.
  Jij hebt het maar druk. Gelukkig kan Boaz je helpen met het meten. Groetjes ook aan papa en mama en Boaz hé. Boksie.

  Reageer

 • Datum: 24-08-2016 Door: Tante Ilse

  Onderwerp: held

  Lieve Ben, en natuurlijk de rest van de familie. Ik vind jou een held. En dat mag best wel eens gezegd worden. Een hele dikke kus van je allerliefste tante haha

  Reageer

 • Datum: 23-08-2016 Door: Liesbeth Schouten

  Onderwerp: ;)

  Hoi Ben, leuke vakantie foto's hoor ! & fijn dat het colaontbijt nog even blijft
  enne...een paar kilootjes zwaarder kan best handig zijn hoor, dan waai je tenminste niet weg en sta je lekker stevig op het voetbalveld ;)
  Succes zaterdag, ik hoop dat jullie team gaat winnen !!!!

  Reageer

 • Datum: 22-08-2016 Door: Mirjam

  Onderwerp: Veel plezier

  Veel plezier in groep 4 ben en bij je wedstrijd! Snel weer een keer spelen met Pim?

  Reageer

 • Datum: 22-08-2016 Door: Oma Gera

  Onderwerp: Vakantietijd en CF

  Steeds weer spannend! Maar volgens mij wordt Ben steeds dapperder, stoerder en straks ook nog sportiever dan hij al is. Nog even en je loopt je vader eruit! Trots op jullie allemaal!

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode