Sinterklaas

06-12-2014 12:10

Op verzoek van Ben een Blog over sinterklaas!

Gistermorgen hebben Boaz en papa Ben naar school gebracht. Normaal is Ben altijd vrij op vrijdag, maar nu was dat de woensdag en moest hij vrijdagochtend naar school om het sinterklaasfeest te vieren. Om half negen Ben op school gebracht waar hij eerst naar zijn klaslokaal moest om daar te verzamelen, waarna hij met zijn hele klas naar het grote plein ging om Sinterklaas en zijn pieten op te wachten.

Hierna gingen alle groepen weer naar hun klas. Daar zouden nog een aantal pieten langskomen om cadeaus uit te delen en zo ook in Ben zijn groep. En weet je wat! Hij mocht op schoot bij Zwarte Piet en toen die op tafel ging dansen mocht Ben als enige meedansen op de tafel! Ook konden ze hun pietendiploma nog halen. Hiervoor moesten ze pietengym doen. Dit vond hij erg leuk! Uiteindelijk werden Sint en zijn pieten om 12 uur weer uitgezwaaid, zodat Papa en Boaz Ben om half een weer mochten halen. Gelukkig konden we even ontspannen, want er moest ook nog gezwommen worden.

JAJA Ben kreeg als Sinterklaas cadeau helemaal zelf verdiend een oranjebandje en daarmee zit hij in badje 4! Het laatste badje. Hij is erg trots en zegt het nu nog leuk te vinden ook. Het moet niet gekker worden!

Na het zwemmen snel omkleden naar huis om mama op te halen. Want we zouden Sinterklaas vieren bij Frans en Willeke. Daar aangekomen waren Opa en Oma Krijtenburg er ook al. En even later ook de familie Sonneveld om het geheel compleet te maken. We aten heerlijke zelfgemaakte soep met een lekker broodje en wat chocolade, kruidnoten en speculaas. En om een uur of half acht hoorden we de jaarlijkse dreunen op het raam. De kinderen stonden als verstijfd met een brede glimlach en verwachting op hun gezicht. Toch geven de kinderen de zwarte pieten altijd weer de mogelijkheid om op tijd weg te komen. Hoe ze dat toch doen...... Toen ze bij gekomen waren van de overrompeling renden ze snel naar de deur, waarbij ze de nodige pepernoten moesten ontwijken die in de gang waren gestrooid. De cadeaus waren in verschillende zakken achtergelaten in verschillende ruimtes van het huis. Ohw wat zouden ze krijgen..... Helemaal hyper terug naar de kamer. Even rustig worden om daarna om de beurt een cadeau uit de zak te pakken. De ene reactie was nog leuker dan de ander. Zo kreeg oma kunststoffen (oid) pannenlappen waarop Thomas (Ben zijn neefje) zei: "zo das vet". Toen we vroegen wat het dan was, kregen we het antwoord: "dat weet ik niet".... hahaha. En zo kwamen er nog wel meer reacties. 

Een groot compliment voor alle kinderen dat ze netjes wachten totdat het cadeau was uitgepakt voor de volgende werd gepakt!. Aan het eind van de avond was iedereen moe maar voldaan. Thomas had het vooral druk met het feit dat hij zijn cadeaus niet meer naar huis kon krijgen. Gelukkig was broer Andries wel bereid wat voor hem te tillen. Ben was om kwart voor negen zo moe dat we hem naar de auto en uiteindelijk naar bed moesten tillen. Hij kon nog net zeggen we moeten dit wel op de site zetten hoor. Moe maar voldaan viel hij snel in slaap.

Tot de volgende keer!

Terug

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode