Serieuze zaken

21-03-2017 11:42

We zijn nu een kleine week thuis. Fijn om als gezin gewoon bij elkaar te zijn. Ondanks dat we niet meer heen en weer hoeven rijden naar het ziekenhuis is het toch best druk. Ben moet dagelijks daar de fysio en ‘s avonds moeten we zelf aan de slag om alle slijmpjes eruit te halen. Daarvoor moet Ben vernevelen. En 1x per dag is er ook nog een cassette wissel van het infuus. Tussendoor moet Ben af en toe ook nog even schoolwerk doen. En zo is voor je het weet de dag weer om.

Gelukkig gaat het met het infuus erg goed. Deze zit op een fijne plek, Ben heeft er daardoor niet veel last van. Hopelijk blijft dit ook zo. Want vandaag zijn we op controle geweest en als het zo blijft gaan dan moet Ben nog een week door met antibiotica via het infuus. Longfunctie was goed vooruit gegaan, kleine luchtwegen mogen nog wel wat beter. Maar er zit gelukkig een stijgende lijn in. En uit de kweken kwam niet heel veel bijzonders gelukkig.

Tussen alle activiteiten door heeft Ben lukt het ook nog wel eens om wat anders te doen. Zo is Ben langs school geweest, waar hij met gejuich ontvangen werd. Ben heeft vertelt over zijn opname en zijn klasgenoten waren erg belangstellend en stelde veel vragen. Ook is hij wezen kijken bij zijn voetbal team. Lastig om niet mee te mogen doen maar zijn team heeft hem flink verwend met wat cadeau ’s.

Om het feest compleet te maken dacht Ben laat ik ook eens darmproblemen veroorzaken. Ook dit is bij CF regelmatig een aandachtspunt. Ben heeft hier normaal gesproken nauwelijks tot geen klachten van. Maar dit keer wel. Afgelopen weekend klaagde Ben over buikpijn en misselijkheid, daarnaast werd Ben ook wat stilletjes. Na wat observatie en actie van Mama (zal details besparenJ) werd het tijd voor een andere aanpak. Ben had flink last van obstipatie en na overleg met de MDL-arts hebben we Ben een klysma gegeven. Heel vervelend voor Ben maar gelukkig was er snel resultaat en kreeg hij al gauw weer praatjes. En wat kun je beter doen om daarna met oma ‘het poepspel’ te spelen. Wat hebben we gelachen samen, dus het leed was al gauw weer vergeten. Waarschijnlijk door opname, minder bewegen en minder medicatie voor de ontlasting gehad te hebben kreeg Ben hier last van. Weten we elk geval dat hij deze medicijnen niet voor niets in neemt.

Hopelijk gaat de rest van de week alles helemaal naar wens en kunnen we het hoofdstuk infuus voorlopig weer even sluiten. Tot snel!

Terug

Onderwerp: Serieuze zaken

 • Datum: 23-03-2017 Door: marian metselaar

  Onderwerp: Ben

  Super fijn met de uitslagen Ben,en dat met moeilijk poepen is heel vervelend,mag je wel veel poepies laten van mama als je slecht naar de wc kan???
  Zal wel niet,want dan zitten er meestal luchtjes aan haha

  Reageer

 • Datum: 22-03-2017 Door: oma vlinder

  Onderwerp: poepie

  Dag poepie van me, je doet goed je best zie ik. Elke dag je huiswerk en tussen alles door ook nog leuke dingen doen met mama en Boaz zag ik vandaag. Fijn.

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Mirjam

  Onderwerp: Kanjer

  Ben wat een grappige foto ! Hopelijk ben hè weer snel van dat infuus af! Knuffel

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Tante Ilse

  Onderwerp: top

  Ik eindigde vorige keer met kak kak kak. Maar dat heeft dus niet geholpen hahaha Maar de rest gaat gelukkig wel top. Effe volhouden nog daar

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Sophieke

  Onderwerp: Ben

  Fijn dat het goed gaat, Ben. Nog even volhouden!!
  Wat ziet oma er mooi uit op de foto!

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Jean Le Coq

  Onderwerp: Ben

  Hè topper. Goed om te lezen allemaal. Mama heeft je aan de schijt gebracht?
  Is toch wat.
  Succes verder en de groeten aan die schijt mama en de rest.

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Lorette Uiterloo

  Onderwerp: Goede zaken

  Blij te lezen dat er geen nare uitslagen uit het onderzoek zijn gekomen en dat Ben zijn 8nfuus het goed doet en niet te vergeten de medicijnen.
  Ik hoop dat alles goed blijft gaan en dat jullie van elkaar mogen genieten.
  En Holde ik vind je nog steeds een TOPPRR zal blij zijn als ik je weer ff kan zien omje een lekkere brasa geven (Hugh )

  Reageer

 • Datum: 21-03-2017 Door: Albert Tiekstra

  Onderwerp: Oma's

  Onbetaalbaar die oma's

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode