Prednison it is!

13-06-2016 20:33

Na 2 weken 3 extra pillen per dag, waarvan er 1 ingenomen moet worden met cola, was er vandaag weer een check om te kijken of er al verbetering in zat. Ben werd van school opgehaald en samen met Boaz gingen we met de ‘trein’. Boaz is erg blij als hij met de ‘trein’ mag, dus is het reisje naar het ziekenhuis een echt feestje voor hem.

  

En net als bij elke controle moest Ben weer wegen, meten (stel  je voor als hij in 2 weken een cm gekrompen zou zijn), een spuugje verzamelen en longfunctie blazen. We hoorden gelijk dat de longfunctie helaas toch weer flink achteruit gegaan was. Dan zijn we toch wel nieuwsgierig wat de arts gaat voorstellen als vervolg behandeling. Gelukkig vindt Ben wachten helemaal niet erg, want hij mag dan altijd op de tablet spelletjes spelen. Hij mag namelijk niet naar de wachtkamer om te spelen maar moet in de longfunctiekamer blijven. Boaz daarentegen is niet binnen te houden en die ging lekker spelen in de wachtkamer.

  

De arts concludeerde natuurlijk hetzelfde als de longfunctieassistent. De longfunctie was wederom verslechterd. Ondanks dat Ben niet heel veel klachten lijkt te hebben, is dat toch wel alarmerend. De bloeduitslagen van de vorige weken gaven al aan dat de allergische reactie op de schimmel aspergilles weer aan het stijgen zijn. (zie een van de vorige blogs ABPA, voor uitleg) Hoog tijd dus om weer grof geschut in te gaan zetten. Prednison is weer in huis, 8 tabletjes per dag erbij! En waarschijnlijk zullen we ook weer wat meer boodschappen moeten doen, want onze ervaring van de vorige keer was dat Ben bleef eten. Ben vond het ook wel fijn dat hij deze pillen weer krijgt, want zijn eetlust was niet echt groot. En hij zag zichzelf wel weer 1,5 pannenkoek eten in het pannenkoekenrestaurant.

Nadat we bij de dokter waren geweest moest er opnieuw bloed geprikt worden, dit wordt steeds makkelijker voor Ben. Hij vroeg van te voren al of hij weer bloed moest prikken, want dan kreeg hij weer voetbalplaatjes. Nou hij had geluk hij mocht weer! Ben is al bijna zover dat hij alleen in de stoel gaat zitten voor de bloedafname. Toen hij thuis was had hij besloten dat hij dit zou gaan doen als hij 8 jaar is! Voor nu dus nog even bij mama op schoot en goed meekijken hoe ze prikten en een kleine auw! Hij mocht zelfs helpen de buisjes te verwisselen tijdens de bloedafname.

Hierna hebben we in de hal nog een welverdiend ijsje gegeten en heeft Boaz de beroemde Winnie en Tijgertje ook ontdekt. Waarna we weer naar huis zijn gegaan. Natuurlijk moesten we wel weer even langs de apotheek maar uiteindelijk waren we tegelijk met papa thuis en hebben we heerlijk spaghetti gegeten.

Volgende week mogen we weer terug om te kijken of de prednison al aanslaat en mag Ben nog een keer bloed laten afnemen. Hopelijk worden de uitslagen wat beter en kunnen we een beetje rustig de zomervakantie in. 

 

Terug

Onderwerp: Prednison it is!

 • Datum: 14-06-2016 Door: Ellen collega Mama

  Onderwerp: Ben natuurlijk!

  wat een top vent "Ben" je. Je wordt ook steeds groter en heldhaftiger. Jij kan zo langzaam aan de rit dromen naar Rotterdam Jij weet vast ook al welke trein jullie moeten nemen.

  Reageer

 • Datum: 14-06-2016 Door: Erik

  Onderwerp: Echte man!

  Hey Ben, wat stoer zeg van het bloedprikken! Kijk, dat zijn echte mannen he. Als je nou echt een lekkere pannenkoek wil eten...kom je dan bij ons langs? Mariëlle bakt hele lekkere pannenkoek calzone :-)

  Doei

  Reageer

 • Datum: 14-06-2016 Door: Lin

  Onderwerp: Treinen;)

  Heerlijke foto....lekker gek doen met mama in de 'trein'....
  Op naar lekker veel eten en een goede uitslag de volgende keer!
  Ik vindt je stoer dat je de buisjes wilt helpen verwisselen...:s
  Liefs,
  Lin

  Reageer

 • Datum: 14-06-2016 Door: Marian metselaar

  Onderwerp: Eten

  Hoi Ben,
  Knap van jou zeg dat als je 8 bent,je alleen in de stoel gaat zitten.
  En lekker met mama boodschappen gaan doen he,help maar goed mee om mama haar karretje te vullen,haha

  Reageer

 • Datum: 13-06-2016 Door: Hanneke

  Onderwerp: Kanjer

  Wat ben jij toch een kanjer Ben! Bloedprikken, pillen slikken alle bezoekjes aan het ziekenhuis. Echt een Topper. Khoop dat je de lekkerste 1,5 pannenkoek eet die er is.
  En als de prednison ook zo goed z'n best doet moet ie wel aanslaan zodat jij een heerlijke vakantie tegemoet kan gaan.

  Reageer

 • Datum: 13-06-2016 Door: Liesbeth Schouten

  Onderwerp: Nie zo pred - nie ;)

  Goed dat ik het weet Ben !! Kan ik ook nog ff extra boodschapjes halen voor als je op Corné z'n feestje komt ;)

  Reageer

 • Datum: 13-06-2016 Door: Gerlinda

  Onderwerp: Dikke kus

  Hè wat jammer dat het nou niet zo positief was..! Ben, dan moet je maar ff met mama mee boodschappen doen, kan je t zelf kiezen. Zet 'm op! Dikke kus (of eigenlijk dikke boks

  Reageer

 • Datum: 13-06-2016 Door: Lorette Uiterloo

  Onderwerp: Grt

  Zo gelukkig ziet het er naar uit dat de onderzoekjes iets minder stressbestendig worden voor Ben hij laat het makkelijker toe en jullie hebben zelf een afspraak voor als hij 8 jaar is Supper Ben topper hoop dat de prednison de schimmel kan aanpakken ik duim wel voor je zodat jullie straks. Lekker op vakantie. Kunnen

  Reageer

 • Datum: 13-06-2016 Door: oma vlinder

  Onderwerp: eten

  Nou nou je gaat dus weer veel eten Ben. Wel jammer dat het nog niet beter gaat. Boaz mag dus alweer met de " trein " volgende week. Mag ik ook weer eens mee? Kusjes voor allemaal.

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.