PICC-lijn

07-04-2015 21:21

Na wat fijne rustige daagjes was het vandaag dan zover... Ben mocht zich weer melden in het Sophia kinderziekenhuis. Gisteravond heeft hij zich nog even helemaal vol gegeten toen we aan het gourmetten waren. Want hij moest zich vanmorgen natuurlijk nuchter melden. Gelukkig was het niet zo vroeg dit keer. Boaz hadden we eerst bij opa en oma Krijtenburg gebracht. Waar hij overigens een hele fijne dag heeft gehad! Bedankt weer, fijn hoor opa’s en oma’s in de buurt!

Precies om 10 uur liepen we het ziekenhuis binnen, dit keer gewoon op de ‘normale’ afdeling, waar Ben voor sommigen nog steeds een bekend gezicht is. Ben haastte zich naar de speelkamer, die was hij nog niet vergeten. En al gauw had hij een fietsje te pakken om over de afdeling te crossen. De auto’s worden wel wat klein voor Ben, maar het was wel het proberen waard.

Na een klein uurtje wachten was Ben al aan de beurt dus veel tijd om zich druk te maken was er dan ook niet. Zoals altijd mochten papa en al Ben zijn favoriete knuffels mee naar de voorbereiding. Onderweg reden ze nog bijna de tenen van de Clini Clowns eraf! Op de voorbereidingskamer aangekomen mocht Ben nog even op de tablet van de dokter spelen. En Ben mocht nog een mooi mutsje uitkiezen. Ook de aap en papa kregen een mooi door ben uitgekozen mutsje op. Papa mocht het kapje vasthouden om Ben lekker te laten slapen. En heel rustig is Ben zijn slaapje gaan doen.

Papa en mama mochten toen een poosje wachten totdat het werk weer geklaard was. Wachten duurt dan toch best nog wel lang. Maar na 2 uurtjes mocht mama weer naar Ben op de uitslaapkamer waar Ben nog heerlijk lag te slapen. De anesthesist kwam aan mama uitleggen wat hij had gedaan. Eerst een gewoon infuus geprikt voor het slapen. Daarna aan de slag voor het plaatsen van de PICC-lijn. De eerste poging lukte niet omdat er een knik in zijn bloedvat zat, waarschijnlijk van de eerdere infusen dacht de dokter. Dus toen op naar poging 2, dit lukte wel goed. Deze lijn is langer als degene die Ben voorheen had, deze lijn zit tot onder zijn sleutelbeen. Zijn arm zit nu ook weer in een spalk, waardoor Ben zijn linker arm niet (zo goed) kan gebruiken. Mama had gevraagd of ze het gewone infuus er gelijk uit wilden halen want Ben vind dat nooit zo leuk en nu was hij toch nog slaperig. Nadat deze er uit was gehaald werd Ben ook weer rustig wakker. Ben kreeg vrij snel wat te drinken en een paar lange vingers, waarna hij naar de afdeling mocht.

Op de afdeling wilde Ben toen heel graag een stroopwafel. Dus hop Creon pilletjes innemen en lekker een stroopwafel eten. Maar na een klein uurtje werd Ben toch wat misselijk en we wilden dit keer het spugen voor zijn. Dus belden we naar de zusters om te vragen of Ben wat tegen de misselijkheid kon krijgen. Gelukkig hielp dit goed en tegelijkertijd kreeg Ben weer wat afleiding van de Clini Clowns. Ze kwamen nog even vertellen dat hij hun tenen er bijna af had gereden op weg naar de OK. Een paar leuke dansjes en papa die ook bekroond werd tot clown omdat hij zo goed improviseerde maakte Ben weer aan het lachen.

En als snel begon Ben wat praatjes te krijgen en werd het tijd om de antibioticacassette aan het thuisinfuus te koppelen. Daarna nog even langs de longpoli om longfunctie te blazen, dit ging best aardig. En ook de dokter kwam nog even naar zijn longen luisteren. Met een afspraak voor volgende week in de arm konden we weer terug naar de afdeling. Daar wilde nog een dokter Ben even bekijken en beluisteren, dat was dokter nummer 3 van de dag. We hebben de zuster nog even gevraagd om onder het verband te kijken naar de lijn (zie foto), zodat we zeker wisten dat alles goed zat voordat we naar huis zouden gaan. En voor het eerst mochten we binnen een dag weer op naar huis.

Boaz stond ons al lachend op te wachten. We mochten ook nog lekker mee eten met opa en oma en na een dag bijna niks eten at Ben zijn hele bord leeg. Maar daarna was iedereen wel beetje moe en zijn we weer fijn met z’n allen naar huis gegaan.

Vanaf vandaag is ziekenhuis de Zonnebaars weer geopend voor in elk geval 2 weken. Het infuus verwisselen doen we helemaal zelf, evenals alles wat daarbij komt kijken. Volgende week dinsdag mogen we weer op controle komen en we hopen dat het verder allemaal volgens plan gaat verlopen. De start is in elk geval goed.

 Voor nu iedereen bedankt voor al het meeleven, op welke manier dan ook! Dit vinden wij en vooral Ben erg fijn! 

Deze foto's wilden we jullie toch ook niet onthouden. 

Foto1: Let op het taalgebruik. In de kleine letters staat nog vermeld: De bezoekerstoilet bevindt zich op de lange gang. 

Foto2: De aap is ook in een grote variant te verkrijgen (95cm) tegen betaling van € 35,-. Hiervan gaat € 20,- naar de stichting.

      

Nog een tip: voor info over een nieuw medicijn en CF en de vergoeding daarvan zie De Wereld Draait Door van 7 april 2015.

Terug

Onderwerp: PICC-lijn

 • Datum: 09-04-2015 Door: Wesley

  Onderwerp: Superbink!

  Wat supergoed weer van jullie Superbink Ben!!! Veel beterschappies gewenst van mij

  Reageer

 • Datum: 09-04-2015 Door: Groep rood

  Onderwerp: Groetjes

  Wat leuk Ben dat we je even in een filmpje zagen op de telefoon van de juf! We moesten erg lachen omdat je zei: " en nu echt doei". We hebben de foto's van het ziekenhuis ook samen bekeken! We vonden het verhaal van de clown leuk - en die rode neus van je papa!
  Groetjes van groep rood

  Reageer

 • Datum: 08-04-2015 Door: Liesbeth Schouten

  Onderwerp: super BEN !!

  Há die Ben,
  Wat ben je weer flink geweest, je bent een echte SUPER BEN !!
  succes hoor !!

  groetjes van Corné & z'n Mama

  Reageer

 • Datum: 08-04-2015 Door: Anneke Haitsma

  Onderwerp: Kanjer

  Hoi Ben, je bent een kanjer! Fijn dat je weer thuis bent. We missen je wel hoor in de klas. Wat leuk dat je de Clini Clowns hebt gezien. Als je weer bij ons in de klas bent kun je vast wel wat grapjes van hen vertellen!

  Groetjes van de juf

  Reageer

 • Datum: 08-04-2015 Door: anneke gorter

  Onderwerp: Ben

  Wat een avontuur weer, Ben. Maar wat ben je een stoere vent!
  Succes en sterkte komende weken.
  En je hebt een eigen (papa) clinic clown thuis, dat is leuk!

  Groetjes van de Gortertjes

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode