opname/thuisbehandeling

12-09-2019 09:27

Daar zijn we weer...

We hebben inmiddels een zomervakantie, voetbalkamp en wat schooldagen achter de rug. Maar naast al deze 'gewone' dingen ook extra policontroles, longfuncties, antibiotica, bloedafnames en een MRI. Dit is natuurlijk niet voor niets. Helaas bleek de longfunctie van Ben niet te stijgen en bleek een opname voor een bronchoscopie met longspoeling en lijnplaatsing weer noodzakelijk. Er werd eerst een MRI gemaakt om te zien waar precies de problemen zitten, zodat ze tijdens de brochoscopie precies weten waar ze moeten spoelen. De bronchoscopie wordt onder narcose gedaan en ook wordt daar flink wat slijm gezogen. Verder komt ook de fysio tijdens de narcose helpen om het slijm zoveel mogelijk uit de longen te halen. Er wordt vervolgens een PICC-lijn geplaatst, zodat hij met deze lijn en antibiotica intraveneus naar huis kan. De komende twee weken zal hij daarmee thuis behandeld worden. Wij zullen thuis zelf de lijn verzorgen en de antibiotica cassettes wisselen. Daarnaast is hij in de afgelopen weken ook begonnen met een verneveling die de schimmel in de longen aan moet pakken. Hiervoor moet hij het komende half jaar, 1x per week 8 maal op een dag vernevelen. Dus alles wordt ingezet om de bacteriën en schimmels te lijf te gaan, hopelijk met goed resultaat.

Vandaag moesten we ons om half 8 melden op de dagbehandeling, alles verliep zoals gepland, rond 9 uur was hij aan de beurt. Alleen moest Ben, toen hij vlak bij de operatiekamer was, nog even plassen. Dus op de klompen van de anesthesiemedewerker op zoek naar een wc. Omdat hij tegenwoordig een BRMO bacterie (bijzonder resistent micro-organisme) bij zich zou dragen, kregen we een speciale behandeling. Eigen kamer, dokters in extra pakjes en een andere wc. En dat terwijl het beestje zich ergens in de longen verstopt heeft, maar ja dat doet er natuurlijk niet toe.

Uiteindelijk mocht mama om 11 uur weer naar Ben toe op de uitslaapkamer. Altijd weer spannend hoe je hem aantreft en vooral ook waar en wat voor lijn er dit keer in zit. Vorige keer had dit nogal wat voeten in de aarde (lees maar terug ;)). Duidelijk was wel dat ze allemaal een stuk allerter waren hierop. Het was even lastig met het prikken, maar uiteindelijk zat de lijn erin. Voor de zekerheid werd er nog een röntgenfoto gemaakt om te kijken of de lijn ook echt goed zat. Gelukkig was dit het geval. Blijft altijd even lastig, aangezien Ben erg gevoelig en angstig is geworden voor pijn. Bij het wakker worden was hij flink onrustig en gaf hij al snel veel pijn aan zijn arm aan. Dus voor de zekerheid is de anesthesist nog een keer langs geweest. Met extra pijnstilling, ging het al snel beter.

Ben heeft altijd tijd nodig om bij te komen van de narcose en met de broncho/spoeling hebben ze alles natuurlijk goed los gemaakt, dus was lekker aan het hoesten. Eenmaal weer terug op zijn kamer, knapte Ben steeds verder op. Een ijsje en een champignonnensoep deed wonderen.

Het thuis-infuus werd met behulp van de CF-verpleegkundige weer aangesloten. Alle medicatie en toebehoren waren inmiddels ook weer opgehaald bij de apotheek, dus bepakt en bezakt konden we het ziekenhuis verlaten om thuis ziekenhuis ‘De Zonnebaars’ weer te openen. Voordat we gingen kwam de fysiotherapeut nog langs om ook bij een wakkere Ben, oefeningen te doen waarbij het slijm naar boven wordt gewerkt.

Komende weken zullen we regelmatig voor controle in het Sophia kinderziekenhuis gaan kijken of er ook vooruitgang te zien is. Spannend wel weer allemaal, we hopen dat deze behandeling goed aanslaat en dat er na deze maanden weer een beetje rust komt rondom de gezondheid van Ben. 

                         


 

 

 

Terug

Onderwerp: opname/thuisbehandeling

  • Datum: 14-09-2019 Door: Ellen (oud collega neuro)

    Onderwerp: Bikkel

    Tjonge jonge, wat moet jij als stoere

    Reageer

  • Datum: 13-09-2019 Door: Tante Ilse

    Onderwerp: komende tijd

    Dankbaar ben ik, dat het deze keer allemaal wat soepeler verliep. Ik wens jullie de komende weken extra veel energie, gezondheid en geduld toe om deze behandeling te volbrengen. En we bidden uiteraard dat het mag helpen. Ook heel veel succes met de voorbereidingen voor de laatste CF run.
    Dikke kus, tante Ilse

    Reageer

  • Datum: 13-09-2019 Door: Myriam

    Onderwerp: Stoer

    Hoi ben,
    Wat ben je toch een stoere knaap als ik lees wat je weer allemaal mee maak. Hoop dat het weer beter gaat als we twee weken verder zijn en dat de lijn er dan weer uit mag. Ook voor je ouders respect hoe ze er steeds weer mee omgaan om jou beter te laten voelen.

    Reageer

  • Datum: 13-09-2019 Door: Gerda lengkeek

    Onderwerp: Ben

    Wat ben jij een dappere boy,
    heel veel sterkte.

    Reageer

  • Datum: 13-09-2019 Door: Gerben

    Onderwerp: Aan de lijn

    Ha Ben! Wat fijn dat het deze keer wat soepeler verliep in het ziekenhuis! En wat fijn dat mama en / of papa altijd weer klaar staan als je wakker wordt. Veel succes de komende twee weken nu je weer bent aangelijnd net als Bram! Wij zijn trots op jou!

    Reageer

  • Datum: 13-09-2019 Door: Hanneke

    Onderwerp: Stoer

    Hey Ben,
    Wat ben jij inmiddels een grote knul geworden zeg! En hoe stoer ook.
    Ik hoop dat de behandeling aanslaat, zodat je weer energie heb voor leuke dingen zoals voetbal enzo.
    Groetjes Hanneke, (vroegere collega van je moeder)

    Reageer

  • Datum: 12-09-2019 Door: Anna Marie

    Onderwerp: Sjongejongejonge

    Jullie maken wel weer wat mee hoor!
    Ben, sterkte met alles en je paps en mams natuurlijk ook omdat zij jou moeten verzorgen én verwennen!
    Maar jij bent wel weer een bikkel hoor. Top!

    Reageer

  • Datum: 12-09-2019 Door: Oma vlinder

    Onderwerp: Wat een dag

    Phhhhhhh heftig hoor. Sterkte allemaal . Nog een trotse oma.

    Reageer

  • Datum: 12-09-2019 Door: Oma Gera

    Onderwerp:

    Je bent en blijft een kanjer, Ben. Zo trots op je.

    Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode