Een week later...

21-06-2016 17:49

Vanmorgen heel vroeg ging Ben samen met mama weer met de metro naar het ziekenhuis. Allebei toch wel een beetje gespannen want zou het al wat beter gaan?? We merken zelf nog niet zo heel veel verschil. Dat hij prednison gebruikt dat beginnen we te merken, zijn broodtrommel is eindelijk weer eens helemaal leeg en zo af en toe klaagt Ben dat hij ‘honger’ heeft.

Na eventjes te hebben gewacht mocht Ben weer longfunctie blazen. Mama kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en vroeg direct of er al verbetering in zat ten aanzien van de vorige keer. En pfffffieuw gelukkig was dit het geval. Hierna was het wachten een stuk relaxter.

  

De dokter was gelukkig ook zeer tevreden. Die vroeg zelfs of Ben de muur had laten staan of dat deze ook omver geblazen was. Verder bespraken we nog de bloeduitslagen van vorige week. Hier was niet echt een touw aan vast te knopen, want waardes waren een beetje vreemd. De dokter zou het lab hier nog even over bellen. Omdat we vandaag toch weer moesten bloedprikken zien we volgende keer wel weer hoe de waardes zijn. 

Dus daar gingen we weer op naar het priklab. Ben was toch wel wat zenuwachtig, want hij moest toen we aan de beurt waren ineens naar de wc. Dus moest de prikmevrouw maar even wachten. Kon zij ondertussen nog even goed bekijken wat er geprikt moest worden. Want er lag maar 1 buisje en mama wist dat er wel wat meer geprikt moest worden. Gelukkig dat we er naar vroegen, want er moesten inderdaad nog 2 buisjes bij. En aangezien Ben al elke week geprikt moet worden was het wel fijn als ze dan in een keer alles prikken.

Allebei opgelucht gingen we weer richting school. In de metro had Ben nog even een bezinningsmomentje. Hij ging in de toekomst kijken. Helaas ‘zag’ hij niks over zijn eigen gezondheid. Alleen dat mama gekker werd en Ben zelf eigenlijk ook wel. Verder gaat in de toekomst iedereen met het vliegtuig, zijn de huizen gemaakt van trampolies met ramen van plastic en daken van matrassen. Dan kun je lekker op het dak slapen aldus Ben. Na al deze fantasieën kon Ben gelukkig op school aanschuiven en leren aan elkaar te schrijven.

Over een week gaan we afbouwen met de prednison. Dit zal nog wel een paar weken in beslag nemen. Aangezien hij een redelijk hoge dosis gebruikt. En dan over 2 weken mogen we weer terug. Hopelijk zijn alle uitslagen dan nog beter en kunnen we fijn vakantie vieren, voor nu ziet dat er gelukkig wel naar uit.

 

Terug

Onderwerp: Een week later...

 • Datum: 21-06-2016 Door: Jean le Coq

  Onderwerp: Ben

  Top Ben . Hopelijk kan je straks extra genieten van je vakantie.

  De groetn ut T Harde

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Ellen

  Onderwerp: Trots op Ben dat je mama de weg hebt gewezen

  Top gedaan man mama weer meegenomen vond ze het spannend of heb jij haar gerust gesteld dat het beter zou gaan! Goed zo en dan gewoon weer naar school heerlijk met je klasgenootjes aan de slagroom om weer wat nieuws te leren. Nog 3 weken en dan is het gelukkig vakantie. Kijk jij er ook naar uit (na je bezoekje aan het ZH)?

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Oma vlinder

  Onderwerp: Gekkie

  Ben, kanjer..... je hebt heel goed geblazen hoorde ik.
  Goed hoor. Ik weet zeker dat je een beetje "gekker" wordt.
  Maar daar kan jij niet veel aan doen.
  Haha ,wat wil je ook met zo'n "gekke " moeder.
  Doeiiiiii lieve gekke.


  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: oom gerben

  Onderwerp: goed zo!!

  Wat een rit weer met mama!! Ik ben trots op je Ben! Goed dat het weer vooruitgaat. En je kunt echt de toekomst voorspellen. Ik weet zeker dat mama gekker wordt!!!

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Lorette Uiterloo Lo-Kioeng-Shioe

  Onderwerp: Grt

  Nou Ben heeft het weer supper gered al die afspraakjes en onderzoekjes. Merk dat het mee viel dit keer en Wat zijn we weer trots op je Ben en nu al in de toekomst kijken poepoe.
  Mama Hilde papa Hibbert en broertje Boaz ben ook trots op jullie op.de ondersteuning die Ben zo liefde vol keer op keer van jullie ontvangt xxx big hug

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Tante Ilse

  Onderwerp: kus

  Lieve Ben, mama Hilde, papa Hilbert en broertje Boaz.
  Ik vind het altijd fijn om jullie updates te lezen. Zo kunnen we goed meeleven hier in Emmeloord. Soms vind ik het wel eens lastig dat ik hier woon. Ik zou jullie zo vaak gewoon eens een knuffel willen brengen. En dat kan niet altijd. Daarom maar een virtuele knuffel voor jullie allemaal.
  Dikke kus

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Ineke

  Onderwerp: druk

  wat hebben jullie het toch druk met elke keer dat ziekenhuis in, maar gelukkig ook weer uit.... Fijn dat het weer wat beter gaat en Ben.......elke keer dat bloedprikken.. daar zou ik ook zenuwachtig van worden hoor en moeten plassen. Ze wachten maar even..Zet 'm op hoor, bijna vakantie.. En dat geldt ook voor papa, mama en Boaz.

  Reageer

 • Datum: 21-06-2016 Door: Oma Gera

  Onderwerp: Een week later

  Lieve Ben, wat weer super gedaan. Wil je mij ook eens leren om in de toekomst te kijken? Lijkt me geweldig interessant. Eet de komende tijd vooral veel haringen.

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode