Controle

18-06-2020 20:41

Thuis is het fijn, lekker weer bij Boaz en papa en mama samen. En daarbij de nodige afleiding van familie en vrienden. En een logee doet wonderen en maakt Ben weer blij. Ook de lijn begint aardig te wennen. De afgelopen week was gevuld met fysiotherapie en thuiszorg. Maar woensdag is Ben een halve dag naar school geweest. Hoe fijn is dat, weer lekker bij je vrienden en onderdeel uitmaken van de groep. Even zonder papa en mama is wel heerlijk. Toch was het ook wel een klein beetje vermoeiend.

En vandaag moest Ben zich weer melden in het ziekenhuis. De longfunctie viel eigenlijk een beetje tegen. We kunnen nog niet echt zeggen dat de therapie al iets heeft gedaan. De kuur via het infuus maken we wel af tot en met maandag. Daarnaast kreeg hij ook nog antibiotica tabletten. Ook deze maken we af, deze twee kuren waren voor de bestrijding van de bacteriën stenotrofomonas en staphylococ aureus bedoeld. Komende maandag gaat de lijn er zeker weten uit en die dinsdag gaat Ben beginnen met de zware/heftige kuur van 3 verschillende soorten antibiotica voor de Micobacterium Avium. Deze antibioticum kunnen veel bijwerkingen geven. Daarom moest er vandaag een hartfilmpje gemaakt worden en maandag moet er nog een gehoortest gedaan worden. Als Ben bezig is met deze medicatie dan zal er regelmatig bloed geprikt worden. De nadelen van deze behandeling zijn de mogelijke bijwerkingen en de duur. Na het starten van de antibiotica moet de bacterie moet vier keer niet worden aangetroffen in zijn sputum en dan moet het daarna nog een jaar lang worden nabehandeld. We hopen dat de medicatie gaat helpen en niet te veel bijwerkingen zal geven.

Maandag gaat Ben dus weer naar het ziekenhuis. Naast de gehoortest moet hij nog bloed afnemen en daarna zal de lijn worden verwijderd. Afhankelijk van de bloeduitslagen zal de keuze voor de behandeling van de schimmel met prednison worden gemaakt. Helaas is de kans groot dat dit ook gebeuren moet. Best ook weer heftig, omdat hier maandelijks een infuus van drie dagen voor nodig is. Heftig ook omdat Ben zo moeilijk te prikken is en hier angst voor heeft. Met dat laatste zijn we ook bezig bij een psycholoog. Het is allemaal zeer intensief maar hopelijk met een goed resultaat.

We merken thuis dat het fijn is om thuis te zijn samen, maar dat alle behandelingen wel intensief zijn. Je merkt dat het goed gaat, totdat er meerdere zaken tegelijk spelen. Maar we houden moed. Boaz is heel blij dat Ben er weer is en ze spelen weer fijn samen.

Nog een leuk detail van ons bezoek vandaag in het ziekenhuis. Ben doet mee aan een studie, waarvoor Ben 2x voor MRI moest. De MRI is in het Erasmus zelf en dat is via een lange wandeling vanaf het Sophia. Er gaan dan 2 meneren met ons mee. Ben en mama gingen onderweg kijken of ze ons zouden missen als we niet meer mee zouden lopen. Dus we verstopten ons..helaas we waren gauw gevonden...maar we laten ons niet kennen en hebben het nog een keer geprobeerd, toen deed de ene meneer mee...en ja toen duurde het langer voordat de meneer het door had... We hebben er veel plezier om gehad. Soms moet je het zelf leuk maken en zelf de slingers ophangen.

         

Terug

Onderwerp: Controle

  • Datum: 20-06-2020 Door: Ellen

    Onderwerp: Hou vol moedige fam

    Super die kleine positieve dingen tussen al het moeilijke in dit nog jonge leventje.
    Sterkte heel het gezinnetje denk veel aan jullie en duim dat het beter zal gaan!

    Reageer

  • Datum: 19-06-2020 Door: Erik

    Onderwerp: Ben

    Hou vol jongen!

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Peter en Rianne

    Onderwerp:

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Marian Metselaar

    Onderwerp: Behandeling

    Fijnen dat je thuis bent,en dat mama je privé zuster is EN je mama!
    Nou hopen dat er snel alleen maar positief nieuws te melden is.
    Heel veel sterkte cd
    En ja,de slingers moet je zelf op blijven hangen xxx

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Lorette Uiterloo lo-kioeng-shioe

    Onderwerp: Re:Behandeling

    Fijn te mogen vernemen dat het thuis goed gaat. Hoop dat de kuurtjes gauw achter de rug mogen zijn.
    Gelukkig heb je nog een stoer broettje voor de afleiding en kan je ook naar school toe.
    We blijven hopen dat er positieve uitslagen zullen volgen na alle onderzoekjes en behandelingen die je hebt ondergaan.

    Grt van Lorette

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Tante Ilse

    Onderwerp: heftige tijd

    Lieverds, we vinden het verdrietig dat jullie dit allemaal moeten doorstaan. We leggen alles bij God neer en vragen Hem om kracht, geduld, beterschap en alles wat jullie maar nodig hebben om dit te dragen. Love you

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Oma vlinder

    Onderwerp: En doooooor

    Lieverds.

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Mirjam

    Onderwerp: Grappenmakers zijn jullie

    Lieve allemaal,

    Bedankt voor het schrijven van jullie blog.
    Heerlijk om thuis en op school te kunnen zijn, maar ook mega intensief allemaal wat jullie de hele tijd mee maken.
    Hopelijk toch snel verbetering in hoe je je voelt lieve , stoere Ben!

    Liefs Mirjam

    Reageer

  • Datum: 18-06-2020 Door: Pim

    Onderwerp: Sterkte

    Hoi Ben,

    Ik hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen en dat je weer kan voetballen.
    Mooie foto met die olifant.

    Groetjes Pim

    Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode