Bonjour!!

29-07-2015 21:37

 

Bonjour!

Zo groette Ben vanmiddag de medewerkers van de longpoli! We waren nog een beetje in de vakantie sfeer…alhoewel het weer daar wel ietsje anders was. Maar ach dan is het ook wat minder erg om een middagje ziekenhuis door te brengen.  

Ben moest weer even voor controle naar het ziekenhuis. Dit keer mocht Boaz ook weer eens mee. Dan kun je tenminste tijdens het wachten met je broer verstoppertje doen en samen spelen. Ben moest tussendoor nog even meten en wegen en longfunctie blazen. En verder was het natuurlijk vooral wachten… tot we aan de beurt waren om naar de dokter te gaan.

  

Ondertussen was Boaz het wachten zat en was de gang op gegaan om de wereld te ontdekken en een beetje aandacht te vragen van de zusters. Dat lukte hem aardig, want hij kreeg er zelfs één zover om met hem op een fietsje te gaan zitten. Ben bleef ondertussen in z’n hok (i.v.m. segregatiebeleid zie ook https://www.ncfs.nl/leven-met-cf/segregatie). Maar gelukkig had mama de tablet weer mee en dat is een leuk tijdverdrijf tijdens het wachten.

Ondertussen kregen we van de cf-vpk nieuwe medicijnen voor een half jaar mee en werd Ben z’n vernevelapparaat gecheckt. Ze kunnen deze uit lezen om te zien hoe goed Ben kan vernevelen. Nou en dat kan hij hoor. Hij kreeg een groot compliment en een klein cadeautje omdat hij het zo goed doet. De cf-vpk zei: ‘aan het vernevelen kan het in elk geval niet liggen’.

Dit zei ze nadat we bij de dokter geweest waren. De longfunctie was namelijk weer klein beetje gedaald, niet super veel maar toch gedaald. En de bloeduitslagen van de vorige keer m.b.t. ABPA waren ook weer iets verhoogd, maar ook weer niet zo heel erg, maar toch. (info ABPA: https://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Cystic-fibrosis-centrum/Cystic-fibrosis-centrum-(volwassenen)/Ziekte,-onderzoek-en-behandeling/Specialistische-therapie-bij-cystic-fibrosis).

En ondanks de AB die Ben tijdens de vakantie heeft geslikt blijft het een beetje wisselvallig bij hem. De arts vond het ook lastig om te bepalen hoe het nu verder moet en daarom krijgt hij toch maar een ab kuur voor 2 weken. Ook is er weer bloed afgenomen om te kijken of de waardes van ABPA niet verder stijgen. En dan over 2 weken nog maar eens terug komen. Ach je moet wat als je vakantie hebt….

Dus mochten we voordat we naar huis gingen weer even langs het priklab. Dit keer had mama de tablet goed opgestart en konden we gelijk op zoek gaan naar ‘Wally’ ter afleiding. Zodat de zuster ondertussen kon gaan prikken. Dit keer geen paniek van te voren en zelfs geen auw! Wat een kanjer die Ben. De prikzuster was wel een beetje onder de indruk en daarom mocht Ben zelfs 2 kleinigheidjes uitzoeken. Ben wilde haar bedanken door ‘Merci’ te zeggen! Gelukkig is hij de fijne vakantie nog niet vergeten.

Boaz had tijdens het wachten nog wat druifjes gekregen van een wachtende moeder, gewoon lief kijken en lachen en dan krijg je heus wel wat.  En na weer een middagje in het ziekenhuis hup terug naar huis… o nee eerst langs de apotheek en dan lekker eten bij opa en oma.

En nu snel weer hop in de vakantiemodus….

  

 

Terug

Onderwerp: Bonjour!!

 • Datum: 30-07-2015 Door: oma vlinder

  Onderwerp: zoeken

  En Ben , heb je wally nog gevonden.? Mooie foto's van Boaz en Ben.

  Reageer

 • Datum: 03-08-2015 Door: lorette

  Onderwerp: Re:grt

  Stoere Ben ook ik zeg bonjour
  En nu nog lekker verder genieten van de vakantie


  Grt lorette

  Reageer

 • Datum: 30-07-2015 Door: anita

  Onderwerp: ben

  Wat leuk geschreven weer Hilde. Geweldig hoe de jongens t doen. Ieder op zijn eigen manier. En de ouders ook. Al met al kanjers zijn julxlie. X

  Reageer

 • Datum: 30-07-2015 Door: anita

  Onderwerp: ben

  Wat leuk geschreven weer Hilde. Geweldig hoe de jongens t doen. Ieder op zijn eigen manier. En de ouders ook. Al met al kanjers zijn jullie. X

  Reageer

 • Datum: 29-07-2015 Door: Janjaap & Rianne

  Onderwerp: Ben!

  Wat een stoere vent hebben jullie toch!

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode