Ben Controle

09-07-2015 22:26

Het is alweer een tijdje geleden dat we wat van ons hebben laten horen.  Zo voor de vakantie een goed moment om weer eens wat te vertellen…

Afgelopen tijd ging het best aardig, na het infuus heeft Ben ongeveer 2 antibiotica kuren met tabletten gehad. En hij heeft in tussen ook zijn zwemdiploma B kunnen halen! Mooi voor de zomervakantie.

Vandaag moest Ben voor een semi-groot onderzoek. We hadden een afspraak met de longarts en de MDL (maag, darm, lever) arts. Rond 12 uur moest Ben van school worden gehaald. De allerlaatste dag als kleuter!! Best wel gek dat hij nu geen kleuter meer is.  De hele klas zwaaide Ben uit! Hij had als eerste vakantie, jippie! En na de vakantie mag Ben naar groep 3! Daar heeft hij ook wel erg veel zin in. Hij vind 3 weken vakantie dan eigenlijk ook wel genoeg, maar helaas, het worden er toch 6.

Samen met mama naar de metro en daar ging het een klein beetje mis….. Ben  zijn duim zat klem tussen de autodeur en flink ook. Zijn hele duim was plat. Oeh wat deed dat zeer… gelukkig gingen we toch naar het ziekenhuis. Ben wilde er dit keer dan ook zo snel mogelijk heen en de metro kon dan ook niet snel genoeg komen. Snikkend gingen we richting het Sophia. Ben z’n duim werd steeds wat dikker en begon ook te kloppen….

Eenmaal aangekomen waren de meeste tranen wel weer gedroogd. En in het ziekenhuis heeft mama even om ijs gevraagd. Gelukkig kon Ben zijn duim nog wel bewegen.  Toen ging er gebeuren waar we eigenlijk voor kwamen. Ben moest eerst weer wegen en meten. Hij was wel 4 cm gegroeid… klein jongetjes worden toch echt groot. Daarna moet hij longfunctie blazen en een spuugje in een potje doen en dan door naar de longarts. Deze vertelde dat de longfunctie met 13 % achteruit gegaan was, helaas. Niet heel schokkend maar toch wel goed voor een nieuwe antibiotica kuur met tabletten. Over 2,5 week moeten we nog even terug komen om opnieuw te kijken hoe het gaat. Van de longarts kreeg  Ben nog een paracetamol voor zijn zere vinger, dit hielp wel wat. Hierna was het de beurt aan de MDL-arts. Deze vroeg aan Ben hoe het met poepen ging. Ben kon er heel gedetailleerd antwoord op geven.  Dit was zelfs een beetje verassend voor Mama. Hij vertelde dat het poepen soms niet zo heel makkelijk gaat. Ook kon hij wel een beetje aangeven hoe dat kwam. Ben vindt het namelijk niet zo leuk om pilletjes in te nemen op school.  De dokter(s) hebben Ben nog eens uitgelegd waarvoor hij dat moet doen en eigenlijk weet Ben dat ook wel, maar toch is het soms lastig. Met deze dokter hebben we ook even gekeken naar zijn groei. Dit gaat wel goed maar ze zouden verwachten dat hij langer zou zijn met zo’n grote papa en mama. Daarom wilden ze toch ook nog een keer bloed laten afnemen op een aantal zaken. Gelukkig wilde de longarts ook al bloed hebben ivm ABPA dus kon dit mooi tegelijk gedaan worden. Verder wilde ze nog een foto van Ben zijn hand om te kijken naar zijn groei. Ze wilde de linker hand hebben en laat dit nu precies de hand zijn van de platte zere duim. Mocht er toch wat meer aan de hand zijn dan zien ze dit misschien ook wel op de foto. 

Na de dokters bezoeken, moesten we dus nog langs het priklab. Toch wel weer een beetje eng. Dit keer hadden we de tablet mee en daar staat een spelletje op met ‘zoek Wally’. Dat is weer eens wat anders dan ‘ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet’ in het prikkamertje die we nu onderhand wel een beetje gezien hebben. Er werden vier mooie buizen bloed afgenomen. Ben was best wel verbaasd dat dit uit hem kwam. Na het prikken mocht mama nog even haar ‘beste’ Engels laten horen want Ben deed mee aan een Europees onderzoek voor het ontwikkelen van een APP voor het innemen van de Creon. Ben mocht ook nog een beetje Engels spreken door zijn leeftijd in het Engels te zeggen, dat wist hij goed. Mama moest af en toe wat vragen aan Ben en dan weer terugvertalen aan de onderzoeksters. En geloof het of niet ze begreep me gewoon… haha wie had dat ooit gedacht. Ze vond dat we zo goed Engels spraken hier….

Als laatste zijn we nog even langs de röntgen afdeling gegaan voor het maken van de foto… pff wat duurde dat lang zeg… en dat voor een foto die met 2 seconden klaar was. Ondertussen was het al tegen vieren en hoog tijd dat we eens wat gingen eten. Dit hadden we namelijk nog niet kunnen doen. Ggelukkig hadden we van de onderzoekmevrouw als dank een reep chocola gekregen, want anders waren we vast gevloerd.

Toen hup richting de metro. Ben had nog geld van zijn verjaardag waarvan hij nog eventjes wat cadeau’s kon kopen. Wie wat bewaard die heeft wat he? En toen was het alweer tijd om Boaz van het KDV te halen. Boaz is ook alweer een hele knul, lekker ondernemend.

En na deze lange middag gehad te hebben kan Ben zijn vakantie dan eindelijk beginnen!

Iedereen die vakantie heeft… Fijne vakantie, rust lekker uit!

Terug

Onderwerp: Ben Controle

 • Datum: 13-07-2015 Door: Mirjam

  Onderwerp: Kanjers

  Wat een avonturen weer Ben! Hoe is het nu met je duim en wanneer krijg je de uitslag van het bloedprikken enzo?

  Heel veel liefs Mirjam

  Reageer

 • Datum: 11-07-2015 Door: marian metselaar

  Onderwerp: vakantie

  Tjonge tjonge wat ben jij toch een kanjer met dat bloedprikken zeg, en ook nog een zere duim, maarrrrrrr nu is het dan vakantie, ik wens jou, je broertje, papa en mama een hele fijne vakantie doeiiiiii ben

  Reageer

 • Datum: 10-07-2015 Door: Tante Katie

  Onderwerp: Yay Vakantie :)

  Nou zeg, zeker pech met je duim Ben! Hopelijk voel je daar onderhand niks meer van. Ik sta helemaal niet verbaasd hoor dat je Mama zo goed Engels kan!! :) Nou hopelijk doet de antibiotica wat het doen moet en gaan dingen weer vooruit. Een heeele fijne vakantie en zomer toegewenst...for all of you ;) xx

  Reageer

 • Datum: 10-07-2015 Door: Tante Ilse

  Onderwerp: Tjonge

  Tjonge, wat een avonturen beleef jij Ben... Gelukkig niet alleen maar vervelende, maar ook leuke! Ik wens je een hele fijne vakantie, samen met papa, mama en Boaz. Dag lieverd.

  Reageer

 • Datum: 10-07-2015 Door: oma vlinder

  Onderwerp: onderzoek en duim

  Zo pech vogel hoe is het met je duim? Als hij klopt moet je zeggen ...wie is daar...
  Bloed prikken was niet zo leuk hé. Heb je de soldaatjes in je bloed ook gezien?
  Enne.. mama heeft niet gezegd welk cadeautje je hebt gekocht. Kan jij dat nog even schrijven? Nou knappert I love you. :)

  Reageer

 • Datum: 10-07-2015 Door: Liesbeth Schouten

  Onderwerp: vakantie !

  Ha die Ben ! Wat heb je het weer goed gedaan in het ziekenhuis ! Je BEN écht een knappert !
  Enne.... als je zin hebt om te spelen in de vakantie, dan laat je het maar weten ! Want Corné vind 6 weken vrij ook wel een beetje te veel....... :)

  Reageer

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode