beestenfeestje

24-11-2015 20:23

Hier zijn we weer...


We merken dat er wat mensen benieuwd zijn hoe het momenteel met Ben is.
 
Vorige week zijn we weer voor controle geweest, Gelukkig was de longfuncite goed verbeterd. Nog niet helemaal optimaal maar genoeg om nog met deze antibiotica door te gaan en niet te hoeven switchen naar een andere. We merkten afgelopen week dat de sputumproductie wat minder werd en dat Ben zijn eetlust weer wat verbeterde. Misschien kwam dit ook doordat oma zulke lekkere chippies had klaargelegd nadat we terug kwamen uit het ziekenhuis.
                                       
 
 
Vandaag werden we gebeld over de uitslag van de sputumkweek. Uit de kweek van die week daarvoor kwamen al een hoop verschillende beestjes (bacteriën en schimmels). Maar vandaag hoorde we dat de gevreesde pseudomonas gekweekt was. Deze is nogal moeilijk te behandelen en niet zo goed voor de longen. Maar dit was een pseudomonas die geen pseudomonas was. HUH??? hoor ik jullie denken. Dat had ik ook, blijkbaar kan dat ook nog. Deze zou als het goed is weer vanzelf weg moeten gaan. Maar dan wel met extra controle hierop. Dus komt er een pakketje deze kant op waar kweekpotjes in zitten. Zo kunnen wij in december 2x een sputumkweek afnemen en weer terug sturen naar het Sophia. 
 
Verder kwam er naast dit beestje ook nog de schimmel Aspergilles uit. Die is al eerder gekweekt, waarvoor Ben een poosje intensieve behandeling heeft gehad. Maar dit was weer een andere variant. Kortom de analisten in het lab van het Sophia hebben altijd een feestje als Ben zn sputum komt, want er is altijd wel wat te vinden. Voor nu dus even verder aankijken hoe het met Ben blijft gaan.
 
Ben is met de fysio hard bezig om een topprestatie neer te zetten voor de conditietest die met het groot onderzoek van januari plaats vindt. Daarom is hij veel aan het hardlopen en fietsen. Verder helpt BSO "de Krijtige Leeuwen" ook goed mee, want de trampoline die ze hebben geplaatst doet ook goede zaken. En met de voetbal is het ook reuze spannend, want zaterdag vindt de finale plaats van de Europa Leauge waar Ben aan mee doet in het team Galatasaray.
 

Terug

Onderwerp: beestenfeestje

  • Datum: 24-11-2015 Door: Myriam

    Onderwerp: Verrassing

    Hoi. Dus het blijft steeds een verrassing wat ze bij Ben vinden ach aan de andere kant houdt ze scherp. Bem blij dat alles even wordt uitgesteld tot januari. Hopen dat het tot die tijd goed blijft gaan.

    Reageer

<< 1 | 2

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode