Afzwemmen

25-01-2015 14:20

Vorige week kreeg Ben het felbegeerde briefje van de juffrouw dat hij mocht gaan afzwemmen voor zijn A-diploma. Wij en hijzelf ook waren wel verbaasd, want hij zat nog maar net drie weken in het laatste badje. Papa en Ben hadden verzonnen dat we er een spelletje van gingen maken met mama. Ik weet, ik weet wat jij niet weet en het begint met een A. Mama had het in een keer goed en was zelf net zo verbaasd.

        

Gisteren was het dan zover en onder aanmoediging van de opa's en oma's en een aantal andere familieleden heeft Ben zijn A-diploma gehaald. Het mooiste was nog wel dat hij dit tegelijk mocht doen met grote vriend Thijs die ook zijn diploma heeft gehaald. 

Nu mogen ze ook nog eens samen door voor hun B-diploma op de vrijdagavond. Want Ben zei op de weg terug naar huis: "nu ga ik ook nog mij B én C diploma halen." Je had hem moeten zien toen hij nog in badje drie zat. Dan had je dit niet verwacht. Maar sinds de angst voor het gat ook helemaal weg is en hij vertrouwt op zijn kunnen vindt hij het helemaal leuk!

Na het zwemmen snel naar huis om daar lekker verwend te worden. Mama moest nog even snel naar de supermarkt om vlaai te halen, want op al dat bezoek hadden we niet gerekend. En tenslotte s' avonds naar de MC Donalds als laatste verrassing. Daarna viel hij blij in slaap. Want dat riep hij heel de dag: vanavond kan ik lekker blij in slaap vallen.

Een andere uitspraak die van de week voorbij kwam als we zeiden dat hij op tijd naar bed moest was: "Ja, want ik heb een druk weekend voor de boeg"...... Waar haalt hij het vandaan.

Op CF gebied gaat het nu even weer wat minder met Ben, hij moet weer veel hoesten. We peppen en zuchten weer een hoop groene klodders uit zijn longen. Je merkt ook aan Ben dat hij nu wat moeier is en minder trek in eten heeft en helaas ook 's nachts horen we hem nu ook af en toe hoesten. Hopelijk heeft dit verder geen gevolgen, voor nu alvast gestart met een antibiotica kuur. 

Komende woensdag of donderdag zal er weer een blog volgen, want dan heeft Ben zijn jaarlijkse groot onderzoek in het Sophia. 

Vergeet niet op de actie pagina te kijken!

Terug

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode