ACTIE*ACTIE*ACTIE*

09-03-2015 20:31

En toen was het zover de CPC loop! Best spannend... want uiteindelijk was er toch best een hoog bedrag ingezameld. Als Oom André de halve marathon uit zou lopen zouden we super trots zijn en hij zou daarmee nog meer geld ophalen!  Er waren een heel aantal mensen die per km of per tijd hadden gesponsord. Een extra stimulans dus om hem uit te lopen.

De voorbereidingen waren getroffen. Een hoop mensen die geld wilde doneren is 1. Maar een hoop trainen dat is 2. Zo af en toe zagen we Oom André voorbij hollen vanuit Rotterdam. Ben heeft goed geoefend met applaudisseren. Want aanmoedigen zouden we zeker gaan doen.

En toen hop op naar Den Haag, met een heerlijk zonnetje moest het wel een mooie dag worden. Wat een drukte zeg....ongelooflijk! We stonden bij de start om hem aan te moedigen, maar vindt tussen de 43.000 mensen maar die ene hardloper in het blauwe shirt (ongeveer de helft van de lopers liep in blauw :)). Zelfs met app foto van zijn locatie konden we hem niet spotten. Dus over naar plan B, op naar de Scheveningse pier, maar helaas de tram ging niet helemaal tot Scheveningen ivm de CPC en we zagen de eerste lopers al komen.

Gelukkig kregen we hulp bij het zoeken naar een loper in blauw shirt want oom Frans en tante Willeke kwamen onze kant op. De eerste renners kwamen voorbij. De opmerkelijke opmerking van Ben was: 'die mensen zijn wel heel donkerbruin' En hard dat ze gingen. Ben en mama waren druk aan het applaudisseren, maar er kwamen ook zo veel mensen voorbij. Op een gegeven moment zegt Ben: 'ik voel bijna mijn handen niet meer'. Dus toen heb ik maar even gezegd dat hij toch wel even mocht stoppen met applaudisseren. 

Toen het spannende moment... de wedstrijd (halve) marathon lopers waren inmiddels voorbij en het normale grut kwam voorbij gerend. De een nog lachend rennend (zelfs op blote voeten), de ander zwetend met bleek hoofd voorbij gepuft. Of helemaal verdwaasd lopend tussen de renners. Toch wel weer even een momentje waaruit blijkt dat het niet niks is, zeker als je ook nog eens diabeet bent. Gelukkig waren daar maatregelen voor genomen. Een extra bloedsuiker sensor, een hard fietsende vriend van oom André die op bepaalde plekken op de route een extra aanmoediging gaf.

Papa stond al zeker een uur klaar met zijn fototoestel want hij moest en zou André rennend vastleggen. Ben moest ondertussen nog een 'kleine' plas pauze houden, gelukkig stond er een boom, die best een oceaan aan plas kon gebruiken. Boaz vermaakte zich al die tijd in de kinderwagen. Daar had hij ook voor getraind. 

En toen op het moment dat je gaat twijfelen of hij nog wel in the game was en papa net Ben aan het troosten was omdat hij tijdens zijn mini marathon gevallen was, kwam hij daar aan... Gelukkig voor de oplettende kijker onder ons, Frans die André als eerste spotte. Wauw stralend rende André ons voorbij. Wij vol goede moed, die haalt het wel. Dus sportief als we zijn met zijn allen de tram in, om Andre niet te zien finishen. Maar niet getreurd.....hij heeft het gehaald!!!! Want gelukkig waren Natasja en de kinderen daar wel getuigen van.

Een hele prestatie! En dan ook nog eens een bedrag van 1233,60 opgehaald voor de NCFS stichting! Dat moest beloond met een heuse medaille van Ben en een foto met Ben en de cheque (bedrag is dan nog niet helemaal up to date) en de duidelijke tevreden oom André. Iedereen super bedankt voor het sponsoren!

En naast dit prachtige bedrag hebben er ook nog een heleboel mensen armbandjes en apen gekocht (die kun je nog steeds bij ons bestellen), vooral de apen doen het goed. Want we hebben nu opnieuw een doos apen besteld. Daarmee hebben we de NCFS stichting ook nog eens verblijd met een prachtig bedrag! Iedereen super bedankt daarvoor!

Op deze manier komt er toch ook weer meer bekendheid voor CF. Er is via de NCFS stichting ook spreekbeurt materiaal te krijgen waar al diverse neefjes en nichtjes gebruik van hebben gemaakt. Zo kreeg Luka onlangs nog een 8,1 voor zijn spreekbeurt.

Vindt je het leuk om Ben te blijven volgen? Meldt je dan aan voor de nieuwsbrief.

In een volgende update meer nieuws over de gezondheid van Ben, nu is er nog niet echt veel nieuws te melden.

Terug

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode