1e controle in 2015

05-01-2015 20:47

Allereerst lieve volgertjes.... De beste wensen en veel gezondheid voor 2015 toegewenst!

Vandaag ging het normale leven weer beginnen na 2 heerlijke weken met veel bijzondere dagen daarbij. Papa moest weer aan het werk, Ben weer naar school en om de week goed te beginnen ook maar gelijk naar een controle in het ziekenhuis.

Dus mocht Ben, inmiddels 6 jaar, in de grote pauze met mama, Boaz en Oma Krijt naar de metro op weg naar het Sophia.

Ook deze keer eerst maar met het vervelendste beginnen... een prikje halen. Je kunt aan Ben merken dat hij er al een klein beetje aan begint te wennen. Hoewel het nog steeds niet leuk is marcheerde Ben dapper naar de 3e verdieping...zelf de weg wijzend naar het priklab. Tijdens het prikken doen we meestal een spelletje, namelijk ik zie ik zie wat jij niet ziet.... maar omdat we elke keer in dezelfde kamer zitten wordt het wel een beetje te makkelijk. De prikzuster had een beetje moeite met het prikken en daarom heb ik 2 keer een klein auwtje gehoord. 

Na dit weer gered te hebben marcheerde soldaat Ben naar de 2e verdieping de longpoli op. Daar moest weer hetzelfde ritueel als altijd worden afgedraaid: wegen, meten en longfunctie blazen. Zijn gewicht was lekker gestegen, maar wat wil je met deze eetlust (toch een mooie bijwerking van de prednison). En een prachtige longfunctie geblazen, want Ben zit weer op zijn topniveau....jippie!

Daarna bij de arts geweest met de conclusie dat het goed gaat, gezien het feit dat Ben weinig tot niet hoest en een goede longfunctie heeft. Daarom mag de prednison weer verder worden afgebouwd naar 10 mg per dag. Over 3 weken heeft Ben zijn jaarlijkse :) groot onderzoek, een soort apk die jaarlijks terug keert.

Klein minpuntje was dat de bloeduitslagen van de vorige keer niet heel erg vooruit waren gegaan, maar dat was na 2 weken behandelen met prednison en verneveling met Ambisome. Wat trouwens best goed gaat. 1 x per week naast de dagelijkse verneveling, meer dan een uur vernevelen.....petje af voor Ben. Over 2 weken horen we de bloeduitslagen van deze keer, en mocht het nog steeds zo goed gaan dan bouwen we prednison nog verder af. De verneveling gaat nog in ieder geval een half jaar door.

Hoppakee weer terug naar huis. En natuurlijk moest oma van Ben nog op de foto met Tijgertje en Pooh. Zie hier het resultaat!

En dan morgen nog een klein feestje op school! Ben is 2 januari namelijk 6 jaar geworden! Dus groot FEEST!!! Daarom moet er natuurlijk getrakteerd worden. Ben wilde dit graag als hij dan wel een hele dag op school was. Want eerder van school is eigenlijk helemaal niet leuk...dus morgen mag hij trakteren!

 

Terug

Onderwerp: 1e controle in 2015

Geen commentaar gevonden.

Nieuw bericht

Contact

deavonturenvanben

© 2014 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode